Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x superleuke horecazaken in Delft

Aangeboden door Delft Marketing 4 september 2020

Dat Delft één van de leukste steden van Nederland is, wisten we al. Dit komt natuurlijk door de knusse grachten en gezellige steegjes, maar de lokale ondernemers dragen ook bij aan al die gezelligheid. Want wat zou Delft zijn zonder al zijn (eet)cafés, leuke restaurants en hippe koffietentjes? Wij tippen zes pareltjes die je zeker een keer moet bezoeken voor een ontbijtje, lunch, borrel of diner.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

(Eet)cafés

Delfts Brouwhuis
Delfts Brouwhuis. Archiefbeeld indebuurt Delft.

Voor één van de gezelligste en oudste cafés van Delft schuif je natuurlijk aan bij Bierhuis de Klomp. Sinds 1652 kan je hier al terecht voor een lekker glaasje pils. Inmiddels prijken er tachtig verschillende soorten op de bierkaart. Wedden dat jouw favoriet hier ook tussen staat!

Delft zou Delft niet zijn zonder zijn eigen brouwerij. Vandaar dat het Delfts Brouwhuis niet mag ontbreken in dit lijstje. De afgelopen jaren nemen we geen genoegen meer met een standaard biertje, craft beer is wat wij nu graag bestellen. Rasechte Delvenaren John, Sander en Thijs hebben dat begrepen en we worden hier dan ook op onze wenken bediend als we trek hebben in bijzondere speciaalbiertjes. Trek gekregen? Geen probleem, want je schuift hier ook aan voor de lunch of diner.

Restaurants

lef delft
Foto: LEF

Restaurant LEF is al jaren favoriet van veel Delftenaren en studenten. Waarom? Je kunt hier heerlijk Frans eten bestellen, er is een superchill terras én je kunt terecht voor een potje jeu de boules. Je waant je bijna echt in Frankrijk!

Sharing is caring hebben ze bij de Delf helemaal begrepen. Alle gerechten worden geserveerd op een plank die je samen met je tafelpartner deelt. Je eet dus niet saai van je eigen bord, maar blijft zo gezellig in gesprek met wat voor een lekkers er allemaal op de plank ligt. Ook fijn: De Delf ligt lekker centraal, vlakbij het station én leuke winkels!

Koffietentjes

LOT Delft
LOT. Foto: indebuurt Delft

Het nieuwe LOT. op de Voldersgracht is voor alle koffieconnaisseurs zeker een bezoekje waard. Hier draait alles om koffie. Zo maakt Lotte verschillende ijskoffies; niet die mierzoete variant met heel veel suiker en room, maar langzaam gezette koffies met behulp van ijs en speciale schenkapparaatjes. Je kunt bij LOT. elke dag vanaf 08.00 uur terecht voor een koffie to-go, of je zoekt een plekje in de zaak. Het is mooi licht ingericht met hier en daar een zitplek en veel planten.

Zoals we onze eigen bierbrouwers hebben, zo hebben we ook onze eigen koffiebranders: Miss Morrison. De sfeer is hier no-nonsens: ze verkopen gewoon goede koffie van zelfgebrande bonen.  Je kunt de bonen meenemen om thuis koffie van te zetten of ter plekke genieten van een bakkie pleur. Let op: Miss Morrison is alleen geopend op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wil je meer tips en inspiratie voor een dagje Delft? Kijk dan op de website van Delft Marketing.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Delft Marketing. Meer over Delft Marketing ontdekken?

Delft Marketing

Kerkstraat 3, Delft

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.