5 x in deze videoclips speelt Delft de hoofdrol

Door Iris Olsthoorn 27 november 2018

Een beetje indebuurtlezer weet wel dat wij helemaal hoteldebotel zijn van Delft. We zijn lang niet de enige, want onze stad heeft óók de harten van veel muzikanten gestolen. Het is niet voor niets dat Delft in deze vijf muziekvideo’s de hoofdrol speelt!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Je laat me lachen – Jair

Ken je dit pareltje van volkszanger Jair al? Al swingend zingt Jair zijn nummer, met de Delftse grachten en de markt op de achtergrond. Ook café de Oude Jan was een belangrijk decor – in de clip zie je alle cafébezoekers gezellig meezingen op dit aanstekelijke nummertje. De oplettende kijker spot trouwens nog een andere bekende Delftenaar: Guus, de kat van De Salamander, rent voorbij op 0.06 seconden.

Straatwijsheid – Scheme015

‘Dit is Delft, dit zijn de straten’…. menig Delftenaar van rond de dertig zal deze lyrics vroeger uit volle borst hebben meegezongen. Scheme015 was rond 2007 echt helemaal cool onder de Delftse jeugd. Voor de clip van Straatwijsheid gebruikten ze – hoe kan het ook anders – de Delftse straten.

Kennen we deze nog? ‘Straatwijsheid’ van Scheme015

Waar is mijn fiets – Bartje Biertje

Delft is een regelmatig terugkomend onderwerp in het repertoire van Bartje Biertje. Ons lievelingsnummer is Waar is mijn fiets. Over tientallen jaren is dit vast en zeker een klassieker over Delft. Want wie herkent zich nu niet in de tekst: ‘Dit was mijn laatste drankje, ik giet hem in mijn keel. Tijd voor een goocheltruc ik verdwijn van het toneel. Ik zie hem staan, nee toch niet! Waar is mijn fiets nou?’

Over tien jaar kent iedereen de liedjes van Delftenaar Bartje Biertje: ‘Hoe gekker de nummers, hoe beter’

Oogverblindend – Dennie Christian

Huiszanger van het Varend Corso, Dennie Christian, viel afgelopen zomer voor de Delftse Stadsclown. Hij vond haar ‘oogverblindend’ en maakte daar een nummer over. En wat is er dan beter dan de oogverblindende binnenstad als decor voor de clip? Juist. Kijk maar eens!

No Limits – Capital S

De studenten kunnen er ook wat van. Voor de OWee week in 2013 maakte de studentenband Capital S dit welkomslied voor nieuwe studenten. Inclusief Dellufs (studenten-)accent. Het begin van deze clip is prachtig: bestaat er een mooier uitzicht dan het uitzicht vanaf de Nieuwe Kerk?

Lees ook

Moet je horen: radioprogramma maakt liedje over ‘gewelddadig’ Delft

Dat het in Delft de laatste tijd onrustig is door aanslagen op coffeeshops, is ook buiten Delft niet...
Nico Haak

Moet je horen: 9 x geweldige liedjes over Delft

Delft is natuurlijk een prachtige stad. Hoe druk je die liefde voor de grachten, de monumenten en de...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.