Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Varend Corso 2019 komt er aan: de route, parkeren en andere praktische info

Door Iris Olsthoorn 11 juli 2019

Goed, het duurt nog een paar weken voordat we met z’n allen op onze klapstoelen langs de Delftse Schie zitten. Maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn op het Varend Corso 2019! We zetten de belangrijkste informatie daarom alvast voor je op een rij. 

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

De datum

Ook dit jaar vaart het Varend Corso 2019 weer in het eerste weekend van augustus. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus doen de boten verschillende dorpen en steden in de regio aan. Op vrijdag is het Rijnmonddag, waarbij de boten vanuit Naaldwijk richting Maassluis en Vlaardingen varen. Zaterdag varen de boten de andere kant op, naar ‘S-Gravenzande, Poeldijk en langs de rand van Den Haag naar Kwintsheul. Op zondag is het Delflanddag, waarbij de boten door Delft, Den Hoorn, Schipluiden en De Lier varen.

De route van het Varend Corso

De boten van het bloemencorso komen Delft binnen via de Buitenwatersloot, om ongeveer 13.30 uur. De stoet vaart van via de nieuwe gracht langs het station naar de Zuidkolk. Daar is het van 14.15 tot 15.30 uur tijd voor de ‘vlootschouw’. Hier kan je op je gemakje kijken naar alle boten terwijl ze stil liggen. Rond 16.00 uur is het Varend Corso bij de Oostpoort. De tocht vervolgt langs de Oostsingel richting ’t Haantje. Om ongeveer 16.30 uur varen de boten via de Westkant van Delft, langs Sion, richting de Zweth en terug naar Naaldwijk.

Let op: de tijden van de route zijn nog onder voorbehoud, meldt de organisatie.

Parkeren tijdens het bloemencorso

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren in de Zuidpoortgarage of de Marktgarage. Beiden liggen vlakbij de botenroute. Op de fiets komen is vanwege de jaarlijkse drukte ook handig. Je kan je fiets dan bijvoorbeeld gratis parkeren in de Biesieklette fietsenstalling op het Vesteplein of in de ondergrondse fietsenstalling van het station.

Lees ook:

Handig: zo bereik je het Varend Corso het best met de auto of OV

Ben je van plan om in augustus naar het Varend Corso te gaan kijken in Delft of Westland? Dan is het...

Andere dagen

Kijk je liever niet in Delft (kunnen we ons bijna niet voorstellen)? Dan kan je op vrijdag 2 augustus terecht in Vlaardingen, Maasland en Maassluis op de Rijmonddag, of op zaterdag 3 augustus in Monster, Naaldwijk, ‘s-Gravenzande en Kwintsheul op de Westlanddag. 

Lees ook:

Zo ontstond het Varend Corso: ‘We wilden het leuk en sexy maken’

Het jaarlijkse Varend Corso is in Westland en Delft al jaren een begrip, maar hoe ontstond het ruim ...

Varend Corso 2018, wat was je leuk! Hier de foto’s

Het was heerlijk zonnig, de Delftse kades zaten stampvol en de bloemenboten waren zoals ieder jaar w...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.