Uit deze landen komen de meeste internationale studenten in Delft

Door Iris Olsthoorn 14 november 2017

Zie jij ook zoveel Chinese en Indiase studenten rondfietsen in Delft? Dat kan kloppen, want het overgrote deel van de buitenlandse studenten in Delft komt daar vandaan. 

Studeren aan de TU Delft en de Haagse Hogeschool wordt steeds populairder onder internationals.  Inmiddels heeft ongeveer 20 procent van álle studenten in Delft een buitenlands paspoort, dat zijn samen ongeveer vijfduizend leerlingen. Deze cijfers komen uit een onderzoek van organisatie Nuffic.

Dit is hun thuisland

Het overgrote deel van de internationale studenten in Delft komt dus uit China en India. Uit beide landen zijn meer dan 600 studenten deze kant op gekomen. Ook onder Duitse, Spaanse, Griekse en Italiaanse studenten is ons stadje populair.

Andere steden

Het lijkt misschien veel, maar andere steden zijn nog veel populairder onder internationale studenten. In  Amsterdam, Maastricht, Rotterdam en Groningen lopen er in elke stad zo’n acht- tot tienduizend rond. Vooral in Maastricht is dat veel: daar komt de helft (!) van de studenten uit het buitenland.