Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op kamers in Delft: zo vind je een studentenkamer

Door Iris Olsthoorn 14 augustus 2019

Zoek jij voor komend studiejaar (en dan meteen ook voor langer) een studentenkamer in Delft? Dat kan bijzonder lastig zijn: er is namelijk een groot woningtekort in onze stad. Veel kamers zijn snel weg en wat er wel beschikbaar is, is vaak ver boven  (studenten)budget. Wat kun je doen om een kamer te vinden in Delft? Wij geven een aantal tips voor jouw zoektocht. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Oké, we moeten er wel bij zeggen: garantie bieden we niet, maar wellicht maakt dit je zoektocht naar een studentenkamer een stuk makkelijker. Er zijn meerdere manieren waarop je – hopelijk- een kamer vindt.

Facebookgroepen en -pagina’s

Wat moeten we toch zonder Facebook? Er zijn in Delft meerdere Facebookpagina’s en -groepen die je kunt inschakelen. De bekendste en populairste groep is ‘Zoekt kamer in Delft’. Daarin zitten ruim 8.000 studenten die een studentenkamer aanbieden of zoeken. Andere populaire groepen en pagina’s zijn:

Schakel je FB-vrienden in

Heb je zelf een groot Facebookbereik? Zet dan een oproep op je eigen profielpagina. ‘HELP!! IK ZOEK EEN KAMER IN DELFT EN WIE HELPT MIJ?’ Wie weet studeren er al een hoop mensen uit je Facebookvriendenkring in Delft of misschien kennen ze wel iemand die in de Prinsenstad woont en nog een kamer in een studentenhuis over heeft. Niet geschoten is altijd mis!

Schrijf je in bij woningcorporaties

Wist je dat er in Delft meerdere woningcorporaties zijn die woningen verhuren aan studenten? De grootste corporatie ken je misschien wel DUWO. Die organisatie verhuurt niet alleen (studenten)kamers, maar ook studio’s en appartementjes. Dat is wellicht een goede optie als je liever je eigen plekje hebt. Ook Vestia, Woonbron, Pararius en Rotsvast verhuren (studenten)kamers en woningen.

Overweeg anti-kraak of short stay

Antikraak wonen kan best gaaf zijn. Het is soms een kans om op een unieke plek te wonen, zoals een school of zelfs een leegstaande villa. Het grote nadeel: je weet nooit voor hoe lang. Wat je wél weet als je antikraak gaat wonen, is dat je huur enorm laag is. En dat kan best handig zijn als student!

Hier lees je meer:

Zo werkt antikraak wonen in Delft

Antikraak wonen kan best gaaf zijn. Het is soms een kans om op een unieke plek te wonen, zoals een s...

Schrijf je in bij een studentenvereniging

Was je sowieso al van plan om lid te worden van een studentenvereniging? Gauw doen dan, want dat maakt de kans op een studentkamer groter. Het is handig voor je netwerk; ouderejaars weten vast en zeker waar er een plekje vrij komt. Delftse verenigingen hebben vaak ook een of meerdere eigen studentenhuis met soms wel 25 bewoners. Soms nemen huizen bij het hospiteren alleen leden van een bepaalde vereniging aan, zoals Virgiel of DSC.

Zoek een (leuke!) huisgenoot

Misschien een open deur, maar: als je samen bent deel je vaak dingen. Of dit nou gaat om eten of een rekening. Het scheelt je al snel de helft! Stel, je vindt een leuke woning waar je in je eentje zo’n €900 voor moet ophoesten per maand. Met zijn tweetjes kost die woning je nog ‘maar’ €450 per maand. Dit scheelt natuurlijk enorm en maakt het voor jou misschien tóch mogelijk om uit huis te gaan. Wel iemand vinden waar je zeker van weet dat je ermee kunt wonen. Want: dat is niet altijd even makkelijk!

Hang jezelf op het prikbord

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende optie, maar zéker wel één om te proberen: hang een briefje op in de supermarkt, in de bibliotheek, op het prikbord bij TU, de Haagse Hogeschool, INholland, waar dan ook. Zet erop dat je een kamer zoekt en wie weet meldt iemand zich wel binnen de kortste keren. Je weet het nooit…

Lees ook

Deze 13 Delftse huizen hebben een tuin en staan te koop voor minder dan 3 ton

Iedereen die een tuin heeft, kan er met het mooie weer volop van genieten. Zeker nu we zoveel thuis ...
de lelie ijs

6 x bedrijven waarvan jij dacht ze alleen in Delft te vinden zijn

Een ijsje van Otelli, een lekkere lunch of een mooi sieraad van 't Oorzaakje. Het is allemaal te vin...

Uniek: Komeet Neowise was te zien boven Delft en Charlotte legde dit vast

Afgelopen weekend was er een heldere hemel en dat kwam goed uit: komeet Neowise vloog namelijk langs...

Er komen 19 appartementen in ‘De Bieb’ op de Kruisstraat en dit kosten ze

Op Kruisstraat 71 komt een gebouw met winkelruimtes en daarboven verschillende appartementen. De app...
poptahof

Genieten van Delft: 7 x waarom het hartstikke leuk is om in het Poptahof te wonen

De Poptahof stond niet altijd bekend als een fijne wijk, maar tegenwoordig is wonen in deze buurt wé...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Studenten Wonen

adv.