Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op kamers in Delft: zo vind je een studentenkamer

Door Iris Olsthoorn 19 augustus 2019

Zoek jij voor komend studiejaar (en dan meteen ook voor langer) een studentenkamer in Delft? Dat is best een hele opgave: er is een groot woningtekort in onze stad. Daarom wat tips van ons. Zo vind je een kamer in Delft.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Oké, we moeten er wel bij zeggen: garantie bieden we niet, maar wellicht maakt dit je zoektocht naar een studentenkamer een stuk makkelijker. Er zijn meerdere manieren waarop je – hopelijk- een kamer vindt.

Facebookgroepen en -pagina’s

Wat moeten we toch zonder Facebook? Er zijn in Delft meerdere Facebookpagina’s en -groepen die je kunt inschakelen. De bekendste en populairste groep is ‘Zoekt kamer in Delft’. Daarin zitten ruim 8.000 studenten die een studentenkamer aanbieden of zoeken. Andere populaire groepen en pagina’s zijn:

Schakel je FB-vrienden in

Heb je zelf een groot Facebookbereik? Zet dan een oproep op je eigen profielpagina. ‘HELP!! IK ZOEK EEN KAMER IN DELFT EN WIE HELPT MIJ?’ Wie weet studeren er al een hoop mensen uit je Facebookvriendenkring in Delft of misschien kennen ze wel iemand die in Prinsenstad woont en nog een kamer in een studentenhuis over heeft. Niet geschoten is altijd mis!

Schrijf je in bij woningcorporaties

Wist je dat er in Delft meerdere woningcorporaties zijn die woningen verhuren aan studenten? De grootste corporatie ken je misschien wel DUWO. Die organisatie verhuurt niet alleen (studenten)kamers, maar ook studio’s en appartementjes. Dat is wellicht een goede optie als je liever je eigen plekje hebt. Ook Vestia, Woonbron, Pararius en Rotsvast verhuren (studenten)kamers en woningen.

Overweeg anti-kraak of short stay

Antikraak wonen kan best gaaf zijn. Het is soms een kans om op een unieke plek te wonen, zoals een school of zelfs een leegstaande villa. Het grote nadeel: je weet nooit voor hoe lang. Wat je wél weet als je antikraak gaat wonen, is dat je huur enorm laag is. En dat kan best handig zijn als student!

Hier lees je meer:

Zo werkt antikraak wonen in Delft

Antikraak wonen kan best gaaf zijn. Het is soms een kans om op een unieke plek te wonen, zoals een s...

Schrijf je in bij een studentenvereniging

Was je sowieso al van plan om lid te worden van een studentenvereniging? Gauw doen dan, want dat maakt de kans op een studentkamer groter. Het is handig voor je netwerk; ouderejaars weten vast en zeker waar er een plekje vrij komt. Delftse verenigingen hebben vaak ook een of meerdere eigen studentenhuis met soms wel 25 bewoners. Soms nemen huizen bij het hospiteren alleen leden van een bepaalde vereniging aan, zoals Virgiel of DSC.

Hang jezelf op het prikbord

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende optie, maar zéker wel één om te proberen: hang een briefje op in de supermarkt, in de bibliotheek, op het prikbord bij TU, de Haagse Hogeschool, InHolland, waar dan ook. Zet erop dat je een kamer zoekt en wie weet meldt iemand zich wel binnen de kortste keren. Je weet het nooit…

Lees ook

5 x binnenkijken bij Delftse studentenverenigingen

Over een paar weken wordt Delft overspoeld door duizenden kersverse studenten. Tijdens de OWee bezoe...

Studentlife: 9 x deze fases maak je door rondom een tentamenweek

Studeren in Delft is natuurlijk echt een feest. Maar net als stappen op donderdagavond en vuile was ...

Binnenkijken bij Tygo: ‘Ik woon in een studentenhuis met allemaal autisten’

Tygo Huurnink woont in een bijzonder studentenhuis: in zijn studentenhuis wonen alleen autisten. Het...
tom becx

Tom runt een internationaal bedrijf vanuit zijn studentenkamer: ‘Ik doe zaken vanaf mijn bed’

Je verwacht het niet, maar Tom Becx runt vanuit zijn doodgewone studentenkamer een internationaal be...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Studenten Wonen

adv.