Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hallo, kersverse student! Dit moet je weten om te overleven in Delft

Door Iris Olsthoorn 13 augustus 2020

De OWee is begonnen! Ook al ziet de ontvangstweek er dit jaar iets anders uit: kersverse studenten maken deze week nog steeds kennis met Delft. Allerliefste eerstejaars, welkom in de mooiste (studenten)stad van de wereld! Maak er iets moois van en lees even deze tips, zodat je goed voorbereid begint aan de leukste tijd van je leven…

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Fix een fiets(bel)

Een Delftenaar zonder fiets is als Delft zonder Oude Jan: totaal verloren. Dus, zorg ervoor dat je zo snel mogelijk een stalen ros in je bezit hebt. Dat hoeft geen fancy fixie fiets te zijn, als hij maar twee wielen heeft en vooral: een bel. Want fietsen door Delft is best een uitdaging, dus die bel ga je hard nodig hebben.

Leer de do’s en dont’s over het parkeren van je fiets

Heb je je fiets eenmaal in bezit, dan moet je er wel een beetje goed voor zorgen. Dus parkeer je hem niet in de bosjes of tegen het eerste het beste paaltje, maar het netjes in de fietsenstalling, fietsvakken of bij fietsnietjes. Als je je fiets niet goed parkeert, heb je namelijk kans dat de gemeente hem meeneemt. Bovendien scheelt het je medestadsgenoten een hoop grijze haren als jij netjes met je fiets omgaat.

Pak die korting

Het studentenleven is al duur genoeg, dus als het om kortingen, aanbiedingen en acties gaat, is het pakken wat je pakken kunt. Als student krijg je echt op ontelbaar veel plekken in de stad korting: bij de kapper, in de kroeg en in de sportschool. Waar? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet.

atelier art of cut

Handig om te weten! Deze winkels in Delft geven studentenkorting

Korting... Welke student houdt hier niet van? Maar bij welke winkels krijg je als student korting? W...

Praat Dellufs

Als je op vakantie gaat naar Frankrijk zeg je netjes ‘bonjour’ en in Italië groet je met je mooiste ‘ciao’. Wel zo aardig om ook in Delft je best te doen om het plaatselijke dialect te spreken. We hebben het dus niet over Delft, maar Delluf, gaan niet naar de Markt maar naar de Mart en als iemand tegen je zegt ‘Pas op, ’t blauwe bussie komt zo’, dan heb je iets niet goed gedaan…

hippolytusbuurt

‘Een klissie lopen’ en 7 andere typisch Delftse uitdrukkingen

We spreken sommige straatnamen op hele eigen wijze uit en hebben best een dialectje in Delft. Onze b...

Voor de singles: dit wil je weten als je een Delftenaar gaat daten

daten-koppel-zoen-zoenen-kus

Als je hier als vrijgezelle student komt wonen, dan zit de kans er dik in dat je de komende tijd zult daten. Welke kroegen en restaurants een beetje eerste-date-proof zijn? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet, net als wat je wel en niet moet doen en zeggen tijdens het hele gebeuren, zeker als je een echte Delftenaar/Delvenaar aan de haak slaat.

the hangout delft

7 dingen die je moet weten als je een Delftenaar wil daten

Ok, ok, Delftenaren hebben misschien hun eigenaardigheden. Maar we zijn wel héél leuk! De kans is du...
De Wijnhaven Delft

Een eerste date? In deze 5 Delftse kroegen zit je goed!

Binnenkort een eerste date? Spannend! Die wil je natuurlijk echt laten slagen. Maar waar in Delft zi...

Begin met je bucketlist

kobus kuch appeltaart

Je kunt er niet snel genoeg mee beginnen: de Delftse bucketlist. Want er zijn gewoon een aantal dingen die je gedaan móet hebben als je in Delft woont of studeert. Dus hop, die Nieuwe Kerk op, snel naar Kobus Kuch voor een taartje en een broodje Leo verorberen. Strepen maar! (Oke, met sommige dingen moet je even wachten tot ná corona…)

oude kerk delft

Bucketlist voor Delftenaren: deze dingen moet je gedaan hebben als je in Delft woont

Toerist of niet: deze dingen móet je gewoon gedaan hebben als je in Delft woont. Omdat ze naast typi...

Plan je agenda helemaal vol

De beste manier om de stad te leren kennen, is door eropuit te gaan. Dus raden we je aan om de komende tijd zoveel mogelijk leuke dingen te plannen (binnen de huidige mogelijkheden en met 1.5 meter afstand, dan). Wij verzamelen het allemaal voor je, bijvoorbeeld op onze Doen-pagina en in de agenda. Vooral een aanrader als er over een tijdje weer meer kan!

Volg indebuurt

Wij zijn verliefd op Delft en doen niets liever dan deze liefde delen. Verhalen van bijzondere Delftenaren, binnenkijken bij droomhuizen en Delftse mysteries: je leest het allemaal op indebuurt. Dus, zet ons tussen je favorieten, like onze Facebookpagina, volg ons op Instagram en zorg dat onze nieuwsbrief in je inbox belandt. Zo ben je altijd op de hoogte van alles wat er gebeurt in de mooiste stad van het land.

Nieuwsbrief

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.