Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x dit herken je als je in een studentenhuis in Delft woont

Door Iris Olsthoorn 20 september 2019

Met veel te veel mensen in een vies hok samenleven: er gaat niets boven studentenhuizen. Woon jij in een studentenstekkie in onze prinsenstad? Dan herken jij deze dingen vast.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Goor, goor en nog eens goor

Is de prullenbak vol? Een vuilniszak wegbrengen is zó vermoeiend. Dan beginnen we toch een prullenbak naast de prullenbak? Als je geluk hebt ruimen de muizen al je troep vanzelf op.

Privacy, wat is dat?

Of je nu even op het toilet zit, een slaapgast hebt of met je moeder aan de telefoon zit: privacy komt niet in het woordenboek voor. Als je wat rust wil, dan ga je maar lekker in de bieb wonen.

Dag is nacht en andersom

Overdag zijn uitbraksiësta’s van toepassing, ’s avonds gaat het los. Van gekke huisfeestjes tot afterparty’s na het stappen in de Lorre, STECK of de Kurk… In de nacht is het feest in studentenhuizen en gaat het volume op standje burenruzie.

Is het al het einde van de maand?

Iemand een centje over voor het goede doel? En met goede doel bedoelen we een student die aan het einde van de maand geen cent meer over heeft, omdat die alles heeft uitgegeven aan eten, stappen, eten en stappen. Aan het einde van de maand is niet verstandig om op visite te gaan bij studentenhuizen. Het geld is op, dus de koelkasten zijn leeg. Tenzij je fan bent van een sneetje brood van vorige week met wat over de datum pindakaas erop. Eet smakelijk!

Gekke tradities

Elk studentenhuis in Delft heeft wel een traditie. Of dat nu een weckpot met etensresten (die de HJ moet verzorgen) of het tellen van wc-papierverbruik is: traditie is traditie en daar houd je je dus aan.

Even wat lenen, voorgoed

Iets uitlenen aan je huisgenootje? Ga er dan maar vanuit dat je het item nooit meer terugziet. Soms wordt het niet eens gevraagd, dan verdwijnt er opeens iets uit je keukenkastje. Heel verdacht.

Mag ik van jou 20 vierkante meter aan personal space?

Delft heeft gigantische studentenhuizen. Alleen de ruimte die één student daadwerkelijk heeft, is erg klein. Een studentenkamer kan het gevoel geven alsof je permanent in een escaperoom zit: opgesloten in een veel te krappe ruimte. Maar hé, gelukkig betaal je niet al te veel voor zo’n kleine kamer (ahum).

Lees ook:

Wow: dit betaal je gemiddeld voor een studentenkamer in Delft

Wonen in Delft is tegenwoordig voor niemand meer goedkoop. Ook niet voor studenten. De gemiddelde hu...

9 x uit eten in Delft voor een studentenprijsje

Student zijn is niet altijd even makkelijk: je moet zwoegen voor tentamens, de huur van je kamer oph...

10 x foto’s van het Delftse studentenleven in de jaren ’60

De OWee is net voorbij en de KMT is net begonnen. Het is een drukte van jewelste met studenten in De...

Op kamers in Delft: zo vind je een studentenkamer

Zoek jij voor komend studiejaar (en dan meteen ook voor langer) een studentenkamer in Delft? Dat is ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Studenten

adv.