Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 dingen die je als Delftenaar wilt weten over de OWee 2019

Door Iris Olsthoorn 13 augustus 2019

Het is zomer en dat betekent dat Delft binnenkort weer wordt overspoeld met nieuwe studenten tijdens de OWee. In de Ontvangstweek maken kersverse Delftenaren kennis met onze leuke stad! Dit ga je er van merken. 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Dit is de datum en zoveel studenten komen er

De OWee 2019 vindt plaats van zondag 18 tot en met donderdag 22 augustus. Er komen ongeveer 4000 deelnemers. Tijdens de ontvangstweek maken nieuwe studenten onder meer kennis met de zestig (!) verschillende studentenverenigingen in Delft, de universiteit en de stad zelf natuurlijk. De nieuwe studenten gaan studeren aan de TU, Hogeschool Inholland of de Haagse Hogeschool (in Delft dan, natuurlijk).

Dit is het programma

Op zondagmiddag komen de nieuwe studenten aan in Delft. Dan is de traditionele opening met een diner langs de Schie. Aansluitend is er een openingsfeest. Net als vorig jaar wordt het feest op de campus gegeven.

Maandag is sight-seeingdag, dus zal je veel studenten in Delft tegenkomen. Op dinsdag is het verenigingendag en aangezien veel sociëteiten in de binnenstad zitten, zul je ook dan veel nieuwe studenten op straat zien. Dinsdagavond staat er een kroegentocht op het programma.

Op woensdag verkennen de studenten de campus en zijn sportverenigingen. Donderdagavond zie je waarschijnlijk nog wat kersverse Delftenaren in de binnenstad rond dwarrelen, want meestal organiseren veel studentenverenigingen dan leuke activiteiten. Donderdag is ook de Nieuwe Fase dag op de campus waar Delftenaren ook welkom zijn.

Hier kunnen alle Delftenaren naartoe

De meeste feestjes zijn alleen toegankelijk als je een OWee-polsbandje hebt of als je student bent. Maar omdat de OWee organisatie het ook belangrijk vindt de nieuwe studenten kennis te laten maken met de ‘gewone’ Delftenaren, zijn er ook een aantal activiteiten voor iedereen toegankelijk. Zo is er een openluchtbios op de Markt op dinsdag. Op donderdag kun je richting de Campus, daar is een expo waar allerlei onderzoeken en projecten van de TU Delft en de Hogescholen tentoongesteld worden.

Gezellig: binnenkort verandert de Markt in een grote openluchtbioscoop

Hoe vet is dit: dinsdag 20 augustus kan je ’s avonds een film kijken midden op de Markt. De toegang ...

Veel extra fietsen in de stad

Héél veel fietsen in de stad is ieder jaar één van de tekenen dat de OWee weer begonnen is. Om te zorgen dat we ons benen niet breken over de tweewielers in onze smalle straatjes, neemt de organisatie van de OWee verschillende maatregelen. “Zo adviseren we de deelnemers zoveel mogelijk lopend richting het centrum te komen en wordt er bewegwijzering naar bestaande fietsenstallingen in het centrum opgehangen. Ook toveren we plekken in de stad om in fietsenstallingen”,verteldede organisatie ons eerder.

Ook heeft de gemeente extra fietsparkeerplekken gemaakt. Zo liggen er tijdelijk twee boten waarop zo’n 100 fietsen gestald kunnen worden en zijn vier parkeerplaatsen in de stad voor een paar weken omgetoverd tot fietsenstalling. Hier lees je meer:

Handig: er liggen boten in de gracht om je fiets op te stallen

Je fiets parkeren is in Delft altijd al een vrij lastige opgave. Maar tijdens de OWee is het al hele...

Overlast?

De organisatie van de OWee is voorafgaand aan de ontvangstweek druk bezig met informatieavonden en overleg met Delftenaren die bijvoorbeeld vlakbij een vereniging of een OWee-locatie wonen. Maar wanneer het feestgedruis volgens jou tóch een beetje de spuigaten uitloopt, wil de OWee graag dat je dit bij ze meldt. “Mensen kunnen contact opnemen met het algemene informatienummer van de OWee (015- 278 6709) of via de mail: [email protected]. Wanneer dan blijkt dat de overlast buiten onze macht ligt, zullen we de mensen doorverbinden met de desbetreffende partij.”

Ook goed om te weten: KMT

Na de OWee volgt de KMT: dat is de kennismakingstijd voor nieuwe studenten die zich hebben ingeschreven bij een van de studieverenigingen. Dat kan twee dagen, maar ook twee weken duren. Tijdens de KMT moeten nieuwelingen flink afzien. Ze mogen bijvoorbeeld niet douchen, van outfit verwisselen, vieze dingen eten en ze slapen weinig. Mocht in de dagen/weken na 23 augustus dus een student tegen komen op straat die er afgepeigerd en ietwat smerig bijloopt; glimlach maar lief! Die jongens en meiden hebben het al zwaar genoeg 😉

 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.