Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

15 dingen die je herkent als je in Delft hebt gestudeerd

Door Ilse Zoutewelle 3 september 2019

Delft is een échte studentenstad. Heb je in Delft gestudeerd? Dan wordt dit een feest van herkenning. (En zo niet, dan blijft het leuk om te lezen).

Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

‘Ik ben op de zaak/de toko’

‘De zaak’

Hiermee geef je niet aan dat je naar kantoor gaat, evenals dat de ‘toko’ geen Aziatische supermarkt is. Dit zijn gewoon de beter bekende namen van Virgiel of DSC.

Niet ingestemd = geen kamer

In Delft ga je niet ‘hospiteren’, maar kom je met 50 man langs voor de instemmingsavond. Sowieso kansloos, want je zit daar met 50 man en uiteraard kreeg het enige aanwezige meisje de kamer.

Netwerk is alles

balpol delft

Ben je dus geen vrouw, lid van studentenvereniging, topsporter of wereldreiziger? Dan ben je kansloos bij een instemming en krijg je geen kamer in het centrum, maar eindig je op de balpol of korvezee.

Alev staat altijd voor je klaar

Na een lange avond bier drinken op de sociëteit ben je wel toe aan een vette hap. En waar is die beter dan bij Alev? Overigens was dit ook de enige snackbar die tot 6 uur open is, dus het was altijd de beste en tevens enige optie.


Meer over Alev Delft ontdekken?

Alev Delft snackbars

Gesloten12:00 - 06:00

Peperstraat 4, Delft

Bekijk meer:snackbars

Lunchen = Broodje Leo

Broodje Leo

Het wordt er tijdens de OWee al ingestampt: voor een lekker broodje ga je naar Slager Leo. Geen woord van gelogen, want de prijs-kwaliteit is er uitstekend.


Meer over Slagerij Leo van Vliet Delft ontdekken?

Slagerij Leo van Vliet Delft slagers

Geopend08:00 - 18:00

Oude Kerkstraat 9, Delft

Bekijk meer:slagers

De Oude Jan is altijd open


Als zelfs het feest op je sociëteit is afgelopen, kan je altijd nog door naar de Oude Jan. Word je er daar ook uitgeschopt? Dan weet je dat je het écht laat hebt gemaakt.


Meer over Café de Oude Jan ontdekken?

Café de Oude Jan cafés

Gesloten10:00 - 02:00

Heilige Geestkerkhof 4, Delft

Bekijk meer:cafés

Vrouwen scoren = lastig

via GIPHY

Ook al zijn je looks nog zo fantastisch, een vrouw scoren in Delft blijft lastig met een man-vrouw verhouding van 70/30. Maar ach, gelukkig is Leiden dichtbij.

Bouwko’s kunnen alleen maquettes knippen en plakken

via GIPHY

Alleen je ouders denken dat bouwkunde een ingewikkelde studie is. Iedere Delftse student weet dat het een soort LOI-cursus is waar je alleen maar leert knippen en plakken.

Jij. bent. geen. nerd. (maar de rest wel)

via GIPHY

Iedereen om je heen was nerd. Behalve jij. Jij bent gewoon cool en toevallig heel slim.

Je studentenhuis was een perfecte kluslocatie

Jacuzzi

Je hebt in je studententijd minimaal een bijzonder bouwproject gedaan. Of het nu heel basic was met een radio die automatisch aangaat op het toilet of een zelfgekluste jacuzzi in de tuin.

Je werd regelmatig gekeerd door je huisgenoten

Voor een keertje een feestje overgeslagen? Dat werd midden in de nacht afgestraft door je huisgenoten. Wanneer zij lallend thuis kwamen vonden ze het ongetwijfeld regelmatig een fantastisch plan om jou met matras en al om te keren.

Je hebt minimaal 7 jaar over je studie gedaan

7 jaren studeren

Want hé: de studies in Delft zijn gewoon hartstikke ingewikkeld. Daarnaast moet je minimaal een bestuursjaar hebben gehad, want goed voor je CV. En gewoon leuk.

Je hebt minimaal een keer in de kroonluchter bij DSB gehangen


Of naar andere mensen gekeken die erin zaten. Want wat is dat ding ont-zet-tend cool.

Sleeën van het dak van de UB was de perfecte lunchactiviteit

via GIPHY

Of skiën, dat kan natuurlijk ook. Alleen was de catering hier niet zo blij mee, want het sleeën gebeurde met de dienbladen uit de kantine. Nu kan het in ieder geval niet meer: ’s winters staan er hekken voor het dak.

Na 7 jaar had je die getalletjes wel gezien

Je bent uiteindelijk iets totaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal anders gaan doen dan ‘iets technisch’. Maar op de een of andere manier zijn jij en je studiegenoten allemaal iets als consultant of projectleider geworden.

Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

adv.