Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo is het écht om te sporten met een personal trainer

Aangeboden door Switch for Life 2 september 2018

Je hebt ongetwijfeld wel eens een selfie van een BN’er op Instagram gezien met een personal trainer. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? Is het écht zo effectief? Redacteur Ilse ging een uurtje aan de bak met personal trainer Olaf en ontdekte het zelf. Deze vijf dingen vielen haar op:

switch for life personal training
Redacteur Ilse moet flink aan de slag

Je traint meerdere spieren tegelijkertijd

Trainen met Olaf betekent niet dat je op een fitnessapparaat zit terwijl hij een beetje naast je staat. Nee: bij elke oefening moet je hele lijf aan de slag. Olaf vertelt: “Op die manier train je ook allerlei kleine spiertjes die je met een apparaat niet meepakt. Daarnaast is dit simpelweg véél effectiever.”

Je bent niet alléén maar aan het sporten

Tussen de oefeningen staan we een beetje te kletsen. Dat is niet voor niets: “Je moet geestelijk goed in je vel zitten om goed te kunnen sporten. Soms ben ik trainer, psycholoog en fysiotherapeut in één. Zo deed ik laatst bokstraining met een meisje dat na tien minuten trainen ging huilen. Er kwamen héél veel dingen naar boven tijdens de training. Toen dat er eenmaal uit was, konden we aan de bak. Op die manier help ik mensen niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk vooruit.”

Olaf werkt niet met trainingsschema’s

Verwacht niet dat Olaf aan het begin van de training met een schema aan komt zetten dat je moet afwerken. “Ik heb heel veel oefeningen uit mijn hoofd geleerd en bedenk van te voren wat we ongeveer gaan doen. Maar niets staat vast, zodat ik het op het moment zelf nog kan aanpassen. Soms zie ik al aan iemand bij de warming-up dat hij méga moe is. Dan gaan we geen uitputtende oefeningen doen, want dat heeft toch geen zin. Doordat het schema niet vast ligt, kan ik daarop inspelen.”

Daarom is trainen met een personal trainer effectief

Sommige oefeningen zijn onwijs zwaar (ooit wel eens gesprongen met vijf kilo in je handen? Dat is dus écht pittig), maar Olaf laat je net dat stapje extra zetten. In je eentje doe je misschien tien herhalingen, Olaf motiveert je om er twintig te doen. “Ik haal je uit je comforzone. Als ik zie dat je moe bent, zeg ik: kom op, nog eentje. Daardoor bereik je echt iets.”

Het is nooit saai

Olaf koopt regelmatig nieuwe tools om mee te trainen, waardoor je elke keer iets anders uitprobeert. “Daarmee hou ik variatie in de trainingen en wordt het nooit saai.”

Wil je zelf ook eens uitproberen hoe het is om te trainen met Olaf? Maak dan hier meteen een afspraak!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Switch for Life. Meer over Switch for Life ontdekken?

Switch for Life sportscholen

Gesloten08:30 - 21:00

Papsouwselaan 291, Delft

Bekijk meer:sportscholen

adv.