Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wim van Dorp liep de Vierdaagse dit jaar rondom Delft

Door Redactie indebuurt 9 augustus 2020

Wandelen is de grote passie voor Wim van Dorp. Hij liep de Vierdaagse van Nijmegen 34 keer officieel en tweemaal officieus. De uitbraak van het Coronavirus maakte dat hij minimaal nog een jaar op zijn 35e kruisje moet wachten. Vorige week voltooide hij wel de alternatieve Vierdaagse. Hij is Sporter van de Week bij de Delftse Post.

Door Dave Grondel

De finish lag niet op de Via Gladiola. En tijdens zijn laatste wandelpassen werd Wim van Dorp niet toegejuicht door tienduizenden feestende toeschouwers. Desondanks beëindigde hij vorig week de alternatieve wandelvierdaagse met dezelfde voldoening als dat hij 34 keer eerder in Nijmegen deed. “Natuurlijk miste ik de sfeer en de entourage maar over de prestatie ben ik zeker tevreden”, zegt Van Dorp. In totaal legde hij 129 km af in vier dagen, waarbij hij elke dag de voorgeschreven 30 km moest wandelen. “Op dinsdag naar Delfshaven, op woensdag naar Schipluiden, Maasland en terug, donderdag ging de tocht van Voorburg, via Leidschendam naar Voorschoten. Op vrijdag wandelde ik via Leidschenveen, achter Zoetermeer om door Nootdorp om zo weer terug te komen op het vertrekpunt aan de Merellaan in Rijswijkzuid/Delft-noord”, omschrijft hij zijn tocht.

Met deze wandeltocht liet hij zich financieel sponsoren voor een waterproject in Kenia. “Ik loop al dertig jaar voor projecten van Dorcas. De totaalopbrengst is nog niet afgerond en de totale opbrengst wordt later bekend gemaakt.” In totaal gingen in heel Nederland ruim 20.000 wandelaars op pad. die ieder een eigen route kozen in hun eigen regio en konden kiezen uit 10,20,30,40 of 50 km. In totaal werden door alle deelnemers meer dan 1,3 miljoen kilometers weg gewandeld. Via een app op hun telefoon konden de deelnemers dagelijks bijhouden hoeveel km zij moesten lopen. “Ik vond het zeker een goed alternatief. Het heeft niet de magie van de Nijmeegse, maar op deze manier kon ik toch nog een beetje dat Vierdaagse-gevoel krijgen”, zegt de 66 jarige Van Dorp monter.

34 medailles aan de muur

Wandelen is de grote passie van Wim van Dorp. Thuis pronken de 34 medailles van de uitgelopen Nijmeegse Vierdaagsen aan de muur. “Ik maakte kennis met de Vierdaagse doordat ik een keer meeging met mijn vader. Aanvankelijk had ik er helemaal niet zo’n goed gevoel bij. ‘Wandelen dat kon toch nooit leuk zijn,’ dacht ik toen. Maar toen ik eenmaal van de sfeer had geproefd was ik direct verkocht. De Vierdaagse heeft een verslavende werking op mij. Ik hoop volgend jaar de 35e editie alsnog te voltooien.” Wie wil doneren voor het project van Wim van Dorp kan terecht op www.dorcashulpdelft.nl

Lees ook

Wandelen in en rondom Delft: 5 x mooie wandelroutes

Wist jij dat je in en rondom Delft prachtig kunt wandelen? We hebben zoveel natuurgebieden en bosgeb...

Uniek: Delfts studententeam en ‘burger’-team rugbyen komend seizoen samen

Een droomcluster zo omschrijven Sanne Barkhuysen en Rebekka Van der Grift de samensmelting van RC De...

Jelmer Beijeman komt korfbalclub Excelsior versterken

Met de komst van Jelmer Beijeman (27) heeft korfbalvereniging C.K.V. Excelsior zich verzekerd van ee...

Op rolletjes! 3x mooie skeelerroutes in Delft en omgeving

Naar de sportschool gaan om je in het zweet te werken, zit er helaas nog even niet in. Wat wél een o...

Meer over

Sport

adv.