Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wandelen in en rondom Delft: 5 x mooie wandelroutes

Door Iris Olsthoorn 29 juli 2020

Wist jij dat je in en rondom Delft prachtig kunt wandelen? We hebben zoveel natuurgebieden en bosgebied om de hoek. Maar ook in de (binnen)stad kun je prachtige wandelingen doen. Wij hebben een aantal mooie wandelroutes voor je opgezocht en uitgestippeld. En geen paniek, de routes zijn niet megalang en dus geschikt voor sportieve beginners.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kunstroute door Delft

Bij wandelen denk je misschien al snel aan natuur, maar een stadswandeling is minstens zo leuk en leerzaam! Zo kun je zelf de Kunstwandeling door Delft lopen, bedacht door Delvenaar Geert de Vries. Je komt langs zestig Delftse kunstschatten: klassieke standbeelden, kleurrijke 3D-wandschilderingen, gevelstenen, plaquettes en eigentijdse sculpturen en plastieken in alle stijlen. En dat gewoon op straat. De wandeling begint bij Station Delft en is 6 kilometer lang. De route vind je hier. 

De Gruttowandeling

Abtswoudse Bos
Foto: Wikimedia Commons

Wandelwebsite Klik, Print en Wandel bedacht de Gruttowandeling. Hierbij wandel je vanaf Tanthof richting natuurcamping de Grutto. De wandeling gaat door twee verschillende landschappen: de eerste helft voert over de eeuwenoude Tanthofkade door de open polders van Midden Delfland. De tweede helft loop je door het prachtige groene Abtswoudse bos. De route is in totaal 8 kilometer lang. Bekijk de route hier.  

ANWB route over Fabritius

hofje-van-pauw-monumentendag

Dat Vermeer een beroemde schilder uit Delft is, weten we allemaal wel. Maar wat weet je eigenlijk over Carel Fabritius? ANWB maakte een route door onze historische binnenstad over deze kunstenaar. Tijdens deze route kom je meer te weten over Fabritius en zijn ongelukkige dood bij de Delftse Donderslag. Je loopt onder meer over het Vrouwenregt, de Paardenmarkt en meer plekken die belangrijk waren in het leven en het werk van Fabritius. De route is 4 kilometer lang en loopt langs Museum Prinsenhof. Je kunt je wandeling als je wilt dus goed combineren met een museumbezoek. Vergeet ook vooral niet af en toe te stoppen voor een lekker kopje koffie of andere dorstlesser! De route vind je hier. 

Door Kerkpolder richting Schipluiden

op hodenpijl delft

Wil je lekker een frisse neus halen, maar niet gelijk tien kilometer lopen? Dan kan je dit rondje van 6 kilometer doen. Je start in Kerkpolder en loopt over de A4 heen naar Schipluiden. Daar kom je langs het water veel schattige boerderijtjes tegen. Halverwege kan je een stop maken bij Op Hodenpijl, want dat taartje heb je wel verdiend. Aan het einde van de Tramkade kom je weer in Delft aan en loop je het staartje van je route wederom in Kerkpolder. De route vind je hier. 

Bieslandse bos en Delftse Hout

Last maar zeker niet least: het Bieslandse bos! De routes in de Delftse Hout, Bieslandse Bos en Balijbos zijn eindeloos. Je kunt een klein rondje om de Grote Plas en het hertenkamp doen, of juist wat verder wandelen richting Nootdorp of Zoetermeer. Op de site van wandelblogger MyFootprints vind je bijvoorbeeld een kaartje met daarop de 9 kilometer lange Populierenroute.

Lees ook

Buitenspelen! 7 x leuke speeltuinen in Delft

Zijn je kinderen uitgekeken op die speeltuin om de hoek? Dan zijn er gelukkig nog een heleboel ander...

Zomer in eigen stad: 12 tips voor een staycation in Delft

De zomervakantie in Delft 2020 vindt plaats van 18 juli t/m 30 augustus 2020. Komende weken geen ret...

Kamperen in eigen land: 7 x campings rondom Delft

Misschien liggen we dit jaar niet met z’n allen te bakken op de stranden van Spanje, Frankrijk, Ital...
lange keizer surfen

Het water op in Delft: 7 x hier huur je een boot, kano of supboard

Als het mooi weer is, wil je maar één ding: verkoeling. Voor wie met lekker weer het water op wil ma...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.