Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voetballer Rick Burgering van Vitesse vertrekt naar Quick

Door Redactie indebuurt 19 april 2020

Door het abrupte einde van het voetbalseizoen heeft Rick Burgering (23) nog niet op een gepaste wijze afscheid kunnen nemen van zijn Vitesse Delft ploegmakkers. Komende zomer meldt de aanvaller zich bij het Haagse Quick. Bij de derde divisionist wil hij zich als voetballer verder ontwikkelen. Hij is Sporter van de week bij de Delftse Post.

Door Dave Grondel

Rick Burgering mag zich gerust een kind van Vitesse Delft noemen. Op een onderbreking van twee seizoenen na, die hij in de A-jeugd van Schipluiden doorbracht, voetbalt hij van kinds af aan op sportpark Tanthof Zuid. Na zijn debuut, vierenhalf jaar geleden, speelde meer dan honderd officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Delftse tweedeklasser. “Na het vertrek van een aantal geroutineerde jongens behoorde ik stilaan tot de dragende krachten van het elftal. Hartstikke leuk alleen had ik wel het idee dat ik stilstond in mijn ontwikkeling. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Dat heb ik in december ook aangegeven bij onze trainer John Hage”, legt hij uit.

Die nieuwe uitdaging heeft Burgering gevonden bij het Haagse Quick. De traditieclub speelt in de derde divisie. Drie niveaus hoger dan de tweede klasse waar Vitesse Delft speelt. Lang hoefde Burgering niet na te denken toen assistent trainer Hans Verheij hem namens Quick telefonisch benaderde voor een overgang. “Deze overstap strookt met mijn ambities. Ik wil mij technisch en tactisch verder ontwikkelen. Dat vind ik belangrijker dan het krijgen van een onkostenvergoeding. Quick is een mooie club. Ik voelde mij gevleid met de belangstelling. Met Vitesse Delft hebben we een paar bekerwedstrijden tegen Quick gespeeld. Ik vind het een mooie club. Onze trainer John Hage en ploeggenoot Sjoerd van der Kolk hebben een verleden bij Quick. Zij gaven ook direct aan dat ik de juiste beslissing heb genomen.”

Zijn goede gevoel werd nog eens benadrukt na een gesprek met hoofdtrainer Paul van der Zwaan. “Quick benadert niet vaak spelers van buitenaf. Het verloop binnen de selectie is dan ook minimaal. Daarnaast heb ik een avond met de selectie meegetraind. Zeker tijdens het positiespelletje merkte ik meteen dat niveau hoger ligt dan ik bij Vitesse Delft gewend ben. Het was de bedoeling dat ik vaker zou meetrainen alleen is dit er vanwege het coronacrisis niet meer van gekomen.” Het abrupte einde van het voetbalseizoen heeft onder meer tot gevolg dat hij fysiek nog geen afscheid van zijn ploegmaten heeft kunnen nemen. “We hebben via sociale media veel contact met elkaar. Ik heb veel felicitaties en gelukwensen ontvangen.” Zolang er nog geen groepsactiviteiten mogen plaatsvinden houdt hij zijn conditie op peil met zijn vader. “Viermaal per week houden we een bootcamp van een half uur. Daarnaast fiets ik op zaterdag dertig tot veertig kilometer. Ik mis het voetbal. Laten we hopen dat we in augustus weer kunnen beginnen. Tot die tijd is gezond blijven voor iedereen het allerbelangrijkst.”

Delftenaar Jeroen won brons tijdens een belangrijke schaatswedstrijd voor studenten

Vlak voordat anderhalve week geleden vanwege het coronavirus een dikke streep ging door alle sportev...

Delftse Graziella is de eerste vrouwelijke Taekwon-Doka in NL met een ‘6e dan’

De Delftse Graziella Idili is sinds zaterdag 14 maart met de door haar glansrijke behaalde 6e dan, d...

Delftenaar Adriaan rent wedstrijden van 250 km: ‘Het gaat mij niet om het winnen’

Na ongeveer alle regionale lopen wel te hebben volbracht ging Adriaan Pandelaers op zoek naar een ni...

Wist je dit? Dit betekenen de namen van deze Delftse sportclubs

In Delft barst het van de hockey-, voetbal- en korfbalclubs. Sommige van die clubs heten ‘gewoon’ Vi...

Meer over

Sport

adv.