Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voetballer Isa won met haar team van PEC Zwolle: ‘Het belangrijkste is dat we kunnen blijven voetballen’

Door Redactie indebuurt 22 november 2020

Ze heeft er met haar teamgenoten van Excelsior twee jaar op moeten wachten en vrijdagavond was het dan eindelijk zover. De eerste competitieoverwinning. Met de Delftse Isa Pothof in het doel wonnen de Rotterdamse vrouwen met 2-1 van PEC Zwolle. Ze is Sporter van de Week bij de Delftse Post. 

Door Dave Grondel

Het gelukkigzalige gevoel van een overwinning voelde als een warm bad. Isa Pothof en haar ploeggenoten van Excelsior Rotterdam hadden er twee jaar op moeten wachten en vrijdagavond was het eindelijk zover. Ten koste van PEC Zwolle (2-1) werd er eindelijk weer eens gewonnen. “Ja, we waren enorm opgelucht. Dit resultaat hadden we als ploeg echt nodig. We zijn eindelijk verlost van die hatelijke nul”, spreekt Pothof opgewekt.

Een week eerder tegen koploper Ajax (1-0) waren er al de nodige complimenten voor het vertoonde spel maar bleven de punten uiteindelijk toch in Amsterdam achter. Vrijdagavond viel volgens Pothof alles op zijn plaats. “De laatste weken hebben vooral tactisch het nodige aangepast. Dat pakte tegen Ajax al goed uit en tegen PEC Zwolle viel alles helemaal goed op zijn plaats. We waren vooral scherp in de stilstaande situaties. Daaruit kwamen ook beide doelpunten tot stand. In de slotfase werd het nog even spannend toen PEC Zwolle via een strafschop nog een aansluitingstreffer scoorde. Gelukkig wisten we de winst over de streep te trekken.” Tot aan de winterstop wacht Excelsior nog twee belangrijke wedstrijden tegen Heerenveen en ADO Den Haag. “Het zou toch mooi zijn wanneer we het vertrouwen wat we vrijdag hebben getankt nog twee wedstrijden vast kunnen houden om zo met een goed gevoel aan de tweede seizoenshelft te kunnen beginnen. We hebben genoeg kwaliteiten om in de middenmoot te eindigen”, stelt Pothof.

Voetballen in coronatijd

Isa Pothof is blij dat, net als de heren eredivisievoetballers, ook de vrouwen mogen blijven door voetballen tijdens de lockdown vanwege het coronavirus. Hier bestond enige onduidelijkheid over omdat de vrouwen eredivisie aanvankelijk onder de amateurvoetbal bepalingen vielen. Dit is inmiddels veranderd. Voor de eredivisie vrouwen tellen nu dezelfde richtlijnen als bij de mannelijke collega’s . “We zitten in een bubbel van trainen, school, werken en thuis. We worden wekelijks voor de wedstrijd getest. Dat is niet altijd even plezierig maar het is absolute noodzaak. Bij Excelsior houdt iedereen zich ook keurig aan de maatregelen. Zo dragen we een mondkapje wanneer dit noodzaak is. Het belangrijkste is dat we kunnen blijven voetballen.” Of Pothof ook volgend seizoen het doel van Excelsior blijft verdedigen, daar is ze momenteel helemaal nog niet mee bezig. Voorlopig richt de Delftse ze zich op het verdere verloop van dit seizoen en haar HBO studie verpleegkunde die zij in juni hoopt af te ronden. “Dat is vooralsnog het allerbelangrijkst.”

Lees ook

Voetbaltrainer Oscar Laguna Burgos herstelt van corona

Oscar Laguna Burgos werd twee weken geleden positief getest op het coronavirus. De Delftse voetbaltr...

Rugbyers van DSR-C spelen dit jaar vrijwillig een niveautje lager

Van achter zijn webcam zag president Thomas van Rens de heren van DSR-C (Delftsche Studenten Rugby-C...

Yos Lotens is Judopedagoog en leert kinderen behalve sport vooral ook normen en waarden

Sportplezier, motoriek en zelfverdediging staan bij budo-sporten altijd centraal. En dat je daarbij ...

Sportschool Basic-Fit Breestraat is vanaf nu gesloten

Rondom sportschool Basic-Fit is al een aantal jaren een pittige rechtszaak gaande. Volgens apparteme...

Voetbaltrainer John Hage smacht naar het trainingsveld

Vitesse Delft trainer John Hage hoopt snel weer met zijn spelers op het trainingsveld te kunnen staa...

Lekker bezig! Delft behoort tot de sportiefste steden van Nederland

Nieuws om trots op te zijn: Delft behoort officieel tot één van de sportiefste steden van Nederland,...

Meer over

Sport

adv.