Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stoer: Delftenaar Ferry doet mee aan Alpe d’HuZes

Dit is een Ondernemersbijdrage 15 november 2016

“Je kunt vaak weinig doen tegen kanker, maar als je meefietst met de Alpe d’HuZes voelt het toch alsof je een béétje helpt”, vertelt Delftenaar Ferry van Winden. Hij fietst dit jaar voor de zesde keer mee met de Alpe d’HuZes.

Dat betekent dat Ferry op 1 juni 2017 de Franse berg Alpe d’Huez maar liefst 6 keer op gaat fietsen om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Hij doet dit niet voor niks: “Mijn moeder is in 2012 overleden aan een hersentumor. In 2011 heeft zij voor het eerst meegedaan aan de Alpe d’HuZes: het was voor haar een soort laatste wens. Toen hebben mijn broer, zus en ik gezegd: volgend jaar gaan wij ook meedoen. Helaas was ze in juni 2012 al overleden, maar we hebben wel mee gefietst. Ik vond dat zo mooi en bijzonder om te doen, dat ik daarna ieder jaar heb mee gedaan. Ook ben ik met het Stads-Koffyhuis hoofdsponsor geworden van Team Oostland.”

Samen fietsen

Want Ferry doet dit niet alleen. “Samen met Team Oostland, een groep mensen uit Delft, Pijnacker en Berkel doen we mee. Ik vind het heel fijn dit met hen samen te doen, aangezien we allemaal min of meer hetzelfde hebben meegemaakt. We trainen vooraf, gaan er samen heen en regelen gezamenlijk een hotel en catering. Natuurlijk fietsen we op 1 juni ook met z’n allen de berg op.”

alpe d'Huzes
Team Oostland

Meedoen?

Denk je nu: ik wil hier ook wel aan meedoen? Kom dan op 21 november naar de informatiebijeenkomst in Sportcentrum de Viergang in Pijnacker, dan vertellen Ferry en zijn team je alles over de Alpe d’HuZes en Team Oostland.

adv.