Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spetter, spatter, spater: deze 6 sporten doe je lekker in het Delftse water

Door Iris Olsthoorn 9 juli 2018

Heerlijk, deze warme zomer! Maar het is wel een beetje te heet om te hardlopen of om in de sportschool te zweten. Dus dompelen we onszelf onder. Deze sporten beoefen je buiten of binnen, maar in ieder geval lekker in het water: 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kanoën

kano delft
Foto: Facebook Delflandhoeve

Leuk als groepsactiviteit of kinderfeestje (maar ook romantisch met z’n tweetjes): bij de Delflandhoeve aan de Schieweg kan je kajaks en Canadese kano’s huren. Vanaf daar kan je met gemak – oké, als je je kano niet om laat kieperen – naar het Abswoudse bos om daar door de wildernis te roeien.


Meer over Delflandhoeve ontdekken?

Delflandhoeve campings

Schieweg 166, Delft

Bekijk meer:campings

What’SUP?

suppen siem de jong
Foto: Facebook Siem de Jong

Zin in een sportief en origineel rondje Delftse grachten? Ga SUPpen! Oftewel: al staand op een surfplank door de gracht peddelen. En dat is nog niet zo makkelijk…voor je het weet lig je in het water. Siem de Jong organiseert om de paar weken een SUProndje op de vrijdagavond. 


Meer over Siem de Jong Funsports ontdekken?

Siem de Jong Funsports sportcentra

Gesloten09:00 - 18:00

Buitenwatersloot 351, Delft

Bekijk meer:sportcentra

Waterfietsen 

knus waterfietsen
Foto: Dante Gussoni

Sporten en relaxen combineren? Kan, als je gaat waterfietsen. In Delft kan je in de binnenstad een waterfiets huren, of een rondje door de Delftse Hout trappelen. Wil je je benen juist wat rust gunnen en je armen trainen? Je kan ook met een roeibootje de plas op.

Update 9 juli: momenteel wordt de plas behandeld tegen blauwalg. Je kunt niet zwemmen in het water van de Delftse Hout. Over een paar dagen is de kust weer veilig! Hier lees je er meer over.


Meer over Knus Delft ontdekken?

Knus Delft cafés

Gesloten10:00 - 17:00

Zavelpad 3, Delft

Bekijk meer:cafés

Windsurfen

plane windsurfen
Foto: Facebook W.S.D. Plané

Voor een potje surfen hoef je echt niet altijd naar het strand. In Delft kan je in de Delftse Hout prima windsurfen bij vereniging Plané. Ze geven er cursussen van beginners tot gevorderden en maken regelmatig uitstapjes naar grote wateren.

Update 9 juli: momenteel wordt de plas behandeld tegen blauwalg. De komende dagen kun je het water van de Delftse Hout niet in. Over een paar dagen is de kust weer veilig! Hier lees je er meer over.

Onderwaterhockey

onderwaterhockey

Ja, echt waar. Ook onderwater kun je hockeyen. Bij duikvereniging Aqua Delfia is er zelfs een heus onderwaterhockeyteam. Het uitdagende aan de sport is dat je onderwater met elkaar moet communiceren, zonder te praten. En je kan natuurlijk niet ademen, dus het vereist een goede timing en conditie. Bij Aqua Delfia kan je op donderdagavond vrijblijvend aanschuiven om een training mee te doen (wel even aanmelden).

WaterBootCamp

Lekker relaxt een paar baantjes zwemmen? Niet tijdens de WaterBootCamp bij zwembad Kerkpolder. Tijdens de workout in het water is het keihard bikkelen om je conditie te verbeteren en spierkracht op te bouwen. Ben je meteen weer bikini- of zwembroekproof.


Meer over Zwembad Kerkpolder Delft ontdekken?

Zwembad Kerkpolder Delft zwembaden

Kerkpolderweg 1, Delft

Bekijk meer:zwembaden
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.