Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Shera Desaunois keert terug naar C.K.V. Excelsior en heeft er weer zin in

Door Redactie indebuurt 24 mei 2020

Spectaculair. Zo werd de rentree van Shera Desaunois in het persbericht van C.K.V Excelsior omschreven. Na een afwezigheid van drie seizoenen is de speelster weer teruggekeerd in de schoot van de club waar zij ooit met korfbal begon. Zij is Sporter van de Week bij de Delftse Post.

Door Dave Grondel 

Zolang de maatregelen rond het coronavirus nog gelden is het nog maar afwachten wanneer Shera Desaunois daadwerkelijk haar rentree bij C.K.V. Excelsior maakt. Voorlopig probeert ze fit te blijven via de fitness oefeningen die zij online met een vriendin volgt. “Daarnaast ben ik aan het hardlopen en skeeleren. Ideaal is het niet maar ik ben in elk geval bezig”, lacht ze. Plezier hebben. Dat is haar voornaamste drijfveer om zich weer bij Excelsior aan te sluiten nadat ze drie jaar geleden de overstap naar het Haagse Achilles maakte. Ze is terug bij de club waar zij met korfbal is begonnen. “Dit seizoen heb ik geen club. Na twee seizoenen bij Achilles was ik toe aan een break om zo tijd te kunnen maken voor andere dingen. Stilaan begon ik het korfbal wel steeds meer te missen. Ik kwam op zaterdag nog wel bij Excelsior en ik merkte dat het steeds meer begon te kriebelen. Dus toen ik werd gevraagd voor een terugkeer hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken.” Ze vertrok drie seizoenen geleden naar het Haagse Achilles omdat ze de behoefte voelde eens in een andere omgeving te korfballen. “Ik was op dat moment toe aan iets nieuws. Dat lag zeker niet aan de mensen bij Excelsior maar aan mezelf. Ik kijk met veel plezier op die twee seizoenen bij Achilles terug. Ik heb daar een hoop nieuwe vrienden gemaakt.” Bij haar vertrek naar Achilles droeg Desaunois de aanvoerdersband. Ze verwacht niet dat zij de band in het nieuwe seizoen weer draagt. “Ik ben daar ook totaal niet mee bezig. Dat vind ik ook totaal niet belangrijk. Het voornaamste voor mij is het hebben van plezier.”

Surinaams international

In 2019 baarde Desaunois met het nationale team van Suriname tijdens het WK Korfbal in Zuid Afrika opzien. De Surinamers kleurden het debuut op het hoogste internationale podium in met een zesde plaats. “Dat was zeker een goede prestatie al had ik wel het gevoel dat er misschien nog wel meer in had gezeten. Desondanks kijk ik er met veel trots op terug. Zeker omdat we in Suriname de nodige waardering kregen toebedeeld nadat we aanvankelijk met enige scepsis werden bekeken omdat alle spelers in Nederland speelden. Uiteindelijk heeft de sport zeker aan populariteit gewonnen.” Dat haar opa ooit eerder de nationale kleuren van Suriname verdedigde als korfballer gaf haar zeker een speciaal gevoel. “Hij speelde toen nog in Suriname. Helaas is daar niet veel meer van terug te vinden in de archieven.” Door het coronavirus zijn de plannen die er lagen met het team van Suriname voorlopig op de lange baan geschoven. “Het coronavirus maakt dat alle sportactiviteiten ook in Suriname op de lange baan zijn geschoven. Zoals het natuurlijk ook nog onduidelijk is wanneer we met Excelsior de competitie kunnen hervatten. We moeten het geduld bewaren met z’n allen.”

Lees ook

Rennen maar! 5 x hardlooproutes van 5 km in Delft

De sportscholen zijn dicht vanwege het coronavirus en het mooie weer laat zich steeds vaker zien. Di...
sportfondsenbad delft

De zwembaden in Delft gaan weer open, maar nog niet op 11 mei

Misschien bleven je oren gisteren vooral bij de woorden 'terras' en 'kapper' hangen tijdens de persc...

‘Als blije koeien in de wei’: zo zag de eerste jeugdtraining bij korfbalclub Excelsior eruit

Het kostte enige uren van voorbereiding maar sinds woensdag 29 april mag de jeugd in ieder geval wee...

Tristan Croes blijft zeker nog een seizoen bij Wippolder voetballen

Ja, Tristan Croes wil zeker ooit de overstap naar een andere club maken. Alleen niet komend seizoen....

Meer over

Sport

adv.