Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rugbyers van DSR-C spelen dit jaar vrijwillig een niveautje lager

Door Redactie indebuurt 11 oktober 2020

Van achter zijn webcam zag president Thomas van Rens de heren van DSR-C (Delftsche Studenten Rugby-Club) prima aan het nieuwe rugbyseizoen beginnen. De ploeg, die vrijwillig de stap terug naar de eerste klasse heeft gemaakt, won met 10-36 van Ascrum. 

Door Dave Grondel voor de Delftse Post.

Delft – Thomas van Rens meldde zich twee jaar geleden op de Technische Universiteit van Delft voor een luchtvaart studie. De voormalig hockeyer maakte tevens kennis met de rugbysport. “Ik was wel klaar met hockeyen. Rugby sprak mij meteen aan. Het is een sociale sport.” In juli werd na veel discussies en afwegingen het besluit genomen om met DSR-C vrijwillig uit de ereklasse te degraderen en in de eerste klasse uit te komen. “Door een gebrek aan ervaren spelers, vooral op de eerste rij, was het in onze ogen onverantwoord om mee te draaien op het hoogste podium van Nederland. Dat zou kunnen betekenen dat we elke week op onze tenen moesten lopen. Het gebrek aan geroutineerde spelers zou ons gaan opbreken. Bovendien had onze coach Michiel Snijders ook voor een andere uitdaging gekozen. Met hem aan het roer won de club de nationale rugbybeker en werd de promotie naar de ereklasse bereikt. We hebben binnen DSR-C zeker de ambitie om weer terug te keren in de ereklasse. Alleen hoeft dit niet op korte termijn. We zijn langzaam aan nieuwe mooie tijden aan het bouwen”, omschrijft Van Rens. Hij is geen vaste kracht in de hoofdmacht van de Delftse studentenclub. “Ik heb een paar keer met het eerste meegedaan maar speel over het algemeen in het tweede team. Ik heb zeker wel de ambitie om basisspeler in het eerste te worden.”

Start nieuwe seizoen

Zondag was daar eindelijk de start van het nieuwe seizoen. Door de geldende coronamaatregelen kon Van Rens niet lijfelijk aanwezig zijn bij de wedstrijd. Met trots zag hij van achter zijn webcam hoe zijn Delftse vrienden het eerste competitieduel wisten te winnen. De medestudenten van Ascrum werden met 10-36 verslagen. “Ik was super trots op de mannen. Deze overwinning is supergaaf. We hebben een nieuw team en kenden bovendien door corona een moeilijke voorbereiding met wisselende resultaten. Als de eerste wedstrijd dan zo uitpakt dan geeft dit zeker vertrouwen voor de toekomst.” Het coronavirus speelt de Delftse studentenclub zeker parten. Zo zijn verschillende spelers al geconfronteerd met de verschijnselen van het virus. We proberen er alles aan te doen om de geldende maatregelen zo goed mogelijk uit te voeren. Hoe lastig deze ook zijn. Zo mag er op de sportcampus geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers. Nu is dit voor ons geen probleem maar voor een bezoekende club wel. Het is toch lastig om nat geregend na een wedstrijd in de auto te moeten stappen. We gaan kijken hoe we dit op kunnen lossen. Toch hoop ik wel dat we de competitie kunnen uitspelen.”

Dit artikel komt van de Delftse Post. 

Lees ook

Annika speelt tafeltennis op het hoogste niveau: ‘Ik wil steeds beter worden’

Annika Mars wacht met de dames van DHC na twee wedstrijden in de eredivisie nog op de eerste overwin...

Elke loopt binnenkort Maastrichts Mooiste: ‘gewoon hier in de polder’

Van NN Marathon Rotterdam tot de Golden ten, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaa...

Leuk! Er is een nieuwe buitensportvereniging in Delft

Buiten sporten, samen trainen, elkaar uitdagen en een voorliefde voor survivalruns. Dat waren de red...

Aanvoerder Daan Burgering (26) heeft het prima naar zijn zin bij Vitesse Delft

Na een goede voorbereiding lijkt Vitesse Delft klaar voor de competitiestart. Aanvoerder en clubspel...

Meer over

Sport

adv.