Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rennen maar! 5 x hardlooproutes van 5 km in Delft

Door Iris Olsthoorn 20 mei 2020

De sportscholen zijn dicht vanwege het coronavirus en het mooie weer laat zich steeds vaker zien. Dit is het ideale moment om buiten een rondje te hardlopen, mits je daarbij rekening houdt met de maatregelen van het RIVM. Wij tippen een aantal hardlooproutes van 5 km in Delft. Ren ze!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Een klassieker: het Kopjesloop rondje

Beeld: runnermaps.nl

Een béétje hardloper kent ongetwijfeld het rondje Delftse Hout wat gelopen wordt tijdens de Kopjesloop. Deze 5k start op de Tweemolentjeskade. Daar heb je eerst een lekker recht stuk. Als je aan de kant van het Rieten Dak gaat lopen, heb je geen last van auto’s! Je vervolgt je route via de Noordeindseweg en slaat bij de halve molen af naar rechts. Na ongeveer een halve kilometer sla je af richting de plas. Aan het einde van je route loop je het laatste stukje twee keer, zodat je precies op de 5 kilometer komt.

Rondje stadswallen

Tijdens deze route ren je grotendeels over de plekken waar vroeger de stadswallen lagen. En ook lekker: een groot deel van de route gaat langs het water. Begin bijvoorbeeld bij de Oostpoort en ren langs de Schie richting de Nieuwe Plantage. Daar maar je een U-bocht naar de andere kant van de binnenstad: naar de Phoenixstraat. Het lekkere aan dit stukje is dat je op de Phoenixstraat en Spoorsingel lekker veel ruimte hebt: je kunt over de boulevard rennen, of over de stoep aan de Spoorsingel-kant. Eenmaal bij de Kolk maar je een klein uitstapje om aan de 5 kilometer te komen. Je rent lang het water tot aan de Abtwoudseburg, steekt over en rent weer terug. Het laatste stukje loop je over de Kanaalweg terug naar de Oostpoort. Momenteel is daar nog een omleiding, dus is de route op het kaartje hierboven ongeveer 5.5 kilometer. Zodra je weer rechtdoor kan op de Kanaalweg, is de route dus iets korter.

Buffelen op de heuvel en daarna rustig langs de plas

Beeld: runnermaps.nl

Voor deze route begin je op de Korflaan ter hoogte van de kinderboerderij. Hier kun je je fiets neerzetten, voor het geval je niet zo dicht bij de route woont. Deze route kun je lekker doorlopen, want hij loopt grotendeels over fiets/voetpad. Je start de route in de richting van de IKEA en loopt over het pad achter het Zweedse warenhuis langs. Daar is het even buffelen: een heuvel! Lekker zeg. Hierna vervolg je je weg richting Delfgauw en sla je de Noordeindseweg op. Let op voor het overige verkeer hier: de weg is erg smal. Nu ren je richting de Grote Plas van de Delftse Hout. Je bent hier ongeveer op de helft van je rondje, dus hier mag je best een paar minuutjes rustig rennen en genieten van het uitzicht over de plas. Aan de andere kant van de plas ga je nog even richting Knus en loop je via het asfaltpad óf de onverharde weggetjes terug naar de Korftlaan. Je hebt nu iets meer dan 5 kilometer gerend.

Rondje campus

Beeld: runnermaps.nl

Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt, maar op de Campus van de TU kan je heerlijk rennen. Langs de Mekelweg ligt een heerlijke groene strook en verschillende looppaden. Wij zijn deze route begonnen bij de TU Bibliotheek (evt. om je fiets te parkeren als je niet in de buurt woont), maar je kunt hem natuurlijk ook op een ander punt starten. Na je tochtje over de Mekelweg ren je weer richting het noorden, via de Rotterdamseweg en de Abtswoudsebrug richting de Kolk. Daar volg je de Schie een stukje, en via de Oostpoort en Julianalaan kom je dan weer terug op de Campus.

Lekker veel rechte stukken en een stukje Abtswoudse bos

Beeld: runnermaps.nl

Ook wel eens lekker: een route met niet al te veel bochten en lekker veel rechte stukken. Bij dit rondje kan je op verschillende punten starten. Je loopt in ieder geval een groot stuk over de Tanthofdreef heen en een lekker lang recht stuk over de weg die Abtswoude heet. Kijk hier wel een beetje uit, de weg is hier smal. Het lekkerste is natuurlijk om te eindigen met een loopje door het Abtswoudse bos!

sportfondsenbad delft

De zwembaden in Delft gaan weer open, maar nog niet op 11 mei

Misschien bleven je oren gisteren vooral bij de woorden 'terras' en 'kapper' hangen tijdens de persc...

Wist je dit? Dit betekenen de namen van deze Delftse sportclubs

In Delft barst het van de hockey-, voetbal- en korfbalclubs. Sommige van die clubs heten ‘gewoon’ Vi...

Bij deze sportscholen in Delft wordt in de buitenlucht gesport

De sportscholen mogen in Nederland waarschijnlijk pas in september weer helemaal open. Dat duurt voo...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.