Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Plannen voor een sporthal in Den Hoorn: ‘goed voor alle sportclubs’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Handbalvereniging Dios uit Den Hoorn deed ook mee en ontving een bijdrage voor het plaatsen van een vaste hal. Bestuurslid Julian Keyzer: “We willen al zo lang een vaste sporthal bouwen, dat heeft Den Hoorn gewoon nodig.”

Handbalvereniging Dios traint nu nog in een ballonhal. Deze hal wordt eind september opgebouwd door leden en in maart weer afgebroken. “Als je het hebt over duurzame toekomstplannen dan valt een ballonhal daar niet onder,” vertelt Julian. “De energiekosten van de club rijzen de pan uit en elke 15 jaar is zo’n hal aan vernieuwing toe. Dit brengt niet alleen gigantische kosten met zich mee, maar het beperkt ons ook in alle mogelijkheden die een sporthal biedt. In Den Hoorn hebben we één vervallen sporthal staan, hoe gaaf zou het zijn als we een mooi sportcomplex kunnen bouwen? Dat is niet alleen voor onze handbalclub fijn, maar bijvoorbeeld de turnverenging en de volleybalclub kunnen hier dan ook gebruik van maken.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De ballonhal

Hulp van Rabo ClubSupport

“We zijn al een aantal jaar bezig met het idee om een vaste hal te bouwen”, vertelt Julian. “Aan deze voorbereidingen zijn kosten verbonden en het is heel fijn dat Rabo ClubSupport ons hierin kan ondersteunen. Alle leden van Dios willen heel erg graag een vaste hal, maar helaas gaat dat niet over één nacht ijs. Daarom denk ik dat we ook zoveel stemmen hebben gekregen, het is al een aantal jaar een wens van de hele club. Inmiddels hebben we met de gemeente over onze plannen gesproken en kunnen we weer stappen vooruit maken. We moeten investeerders zien te vinden voor de bouw van de sporthal, maar we willen ook samenwerkingen aangaan met andere sportclubs. Naast de vereniging zit een middelbare school die hier ook zou kunnen gymen. Voor een heleboel mensen zou een mooi sportcomplex een grote stap in de toekomst zijn.”

Niet alleen handbalvereniging Dios kreeg een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Rabo ClubSupport ondersteunt de bank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen als handbalvereniging Dios iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door een tof sportcomplex te bouwen, maar ook door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. Handbalvereniging Dios is niet de enige geluksvogel die een bijdrage kreeg in de omgeving van Delft. Er zijn veel meer clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.