Pauline is personal trainer en orthomoleculair therapeut: ‘Ik kijk naar het hele plaatje’

Aangeboden door Koster Sportclub 20 september 2018

Pauline heeft een opmerkelijk beroep. Ze is naast personal trainer en fitnessinstructeur ook orthomoleculair therapeut bij Koster Sportclubs. Dat betekent – kort gezegd – dat ze de training afstemt op jouw hormoonhuishouding en eventuele gezondheidsklachten. “Dat is belangrijk, want als die niet in balans is, kun je nóg zo hard trainen, maar moet je veel moeite doen om resultaat te boeken.”

Als je hormonen niet in balans zijn, kun je last krijgen van allemaal nare klachten. “Denk aan acné, angst, vermoeidheid, buikvet… Dat kan allemaal wijzen op een disbalans.” Hoe krijgt Pauline je hormonen weer in orde, dan? ““Ik kijk onder meer naar je voedingspatroon en gezondheidsklachten van nu én uit het verleden. Ik doe dus geen symptoombehandeling, zoals in de reguliere zorg vaak gedaan wordt. Samen draaien we de film terug en zo ontdek ik waar de disbalans kan zitten. Door gezond te eten, te trainen en soms een aanvulling met supplementen, pak ik het hele pakket aan. Hierdoor ga je beter in je vel zitten én verlies je gewicht.”

Training en voeding op maat

De training en het voedingsschema wordt helemaal afgestemd op jou. “Samen met mijn zoon Gregory, fysiotherapeut (i.o) begeleiden we mensen naar verschillende doelstellingen zoals gewichtsverlies, spieropbouw, definitie en allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten. Dit kan op hormonaal gebied zijn, maar ook voor revalidatie na bijvoorbeeld een operatie.”

Het werkt

Pauline merkt dat haar aanpak écht werkt. “Vrouwen in de overgang hebben vaak al enorm veel baat bij betere voeding. Ook heb ik eens een vrouw getraind met een postnatale depressie. Alleen al door gezond eten en trainen is ze fitter en staat ze positiever in het leven. Dat is toch fantastisch?”

Wil je zelf eens trainen met Pauline? Maak dan hier meteen een afspraak!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Koster Sportclub. Meer over Koster Sportclub ontdekken?

Koster Sportclub sportscholen

Nu gesloten07:00 - 22:00

Simonsstraat 109, Delft

Bekijk meer:sportscholen

adv.