Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oud-Wippolderspeler Dani (17) speelt bij Premier League club Leeds United

Door Iris Olsthoorn 13 september 2020

De pas 17-jarige Dani van den Heuvel tekende drie weken geleden een driejarig contract bij de Engelse Premier League club Leeds United. Voor de oud-jeugdspeler van Wippolder is een droom in vervulling gegaan. Hij is Sporter van de Week bij de Delftse Post. 

Door Dave Grondel

De eerste indrukken die Dani van den Heuvel van zijn nieuwe omgeving heeft opgedaan zijn indrukwekkend. Zo werd hij vorige week door een groepje Leeds United supporters hartstochtelijk op straat toegezongen toen hij in zijn clubkleding op weg was naar huis. “Je merkt aan alles dat dit een grote club is met fanatieke supporters. Toen ik voor het eerst een bericht plaatste op mijn Instagram account kreeg ik direct al talloze reacties.”, lacht hij breeduit. Sinds zijn overgang van Ajax naar Leeds United tot stand kwam lijkt hij zich in een achtbaan te bevinden. “Dat begon drie weken geleden al. De afspraak was dat ik op maandag naar Leeds zou afreizen maar door de coronamaatregelen moest ik opeens drie dagen eerder op
het vliegtuig stappen. Dat waren wel hectische dagen. Stilaan begin ik mijn draai hier wel te vinden. Ik woon voorlopig bij een gastgezin in Boston Spa. Ik mis mijn familie zeker wel. Maar gelukkig kunnen we via de sociale media dagelijks contact met elkaar onderhouden.”

Begonnen bij Wippolder

De Delftenaar, die ooit begon in de F’jes van Wippolder, maakt op sportief gebied voorlopig al zijn dromen waar. In Nederland genoot hij van het voetballen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en Ajax. Hij werd zelfs geselecteerd voor Oranje onder 17. Bij Leeds United voegt hij een nieuw hoofdstuk toe aan zijn eigen jongensboek. “ Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik zou instromen bij de onder 18 selectie maar de voorbije weken heb ik zelfs al meegetraind met de selectie. Dat was een mooie belevenis. Ik kreeg direct het gevoel te worden opgenomen door de spelers.” Het was zelfs al de bedoeling dat hij als reservedoelman op de bank plaats zou gaan nemen tijdens de oefenwedstrijd tegen Stoke City. “Alleen waren de
administratieve formaliteiten met de UEFA nog niet in orde zodat ik toch niet kon aansluiten”, zegt hij.

Club met fraaie historie

Leeds United is een club met een fraaie historie. Zo werden ‘The Whites’ in 1992 voor de laatste maal kampioen op het hoogste niveau. Nadien volgde een donkere periode vol financiële zorgen waarin de club zelfs degradeerde naar het derde niveau in de Engels profleague. Dit seizoen keert Leeds United, waar ooit illustere spelers als Billy Bremner, Jack Charlton en de Franse superster Eric Cantona voetbalden, weer terug op het allerhoogste niveau. “Voetballen in de Premier League is altijd al een droom van mij geweest. Ik heb een contract van drie jaar getekend. Ik heb voor mezelf een duidelijk doel voor ogen. Binnen een half jaar wil ik mijn debuut maken in de onder 23 en daarna wil ik de stap maken naar de hoofdmacht. Ik combineer het voetballen wel met een studie Commerciële Economie.” Tot dusverre toont zijn carrière een opvallende overeenkomst met die van Tim Krul. De Hagenaar verhuisde op zijn 18e naar Newcastle United en groeide de voorbije jaren uit tot international. “Dat is een weg die ik ook voor ogen heb. Ik heb via WhatsApp contact met Tim gehad. Hij wenste mij succes en mocht ik ergens meezitten dan was hij altijd bereid mij te helpen. Zo liet hij weten.”

Dani toen hij als kind bij SV Wippolder speelde

Dit is een verhaal van de Delftse Post. 

Lees ook

De tafeltennisdames van DHC gaan eredivisie spelen

De tafeltennisdames van DHC verheugen zich op een historisch seizoen. Voor het eerst in de 75-jarige...

Kevin en Robbie openen voetbalschool NIRO: ‘We helpen kinderen ook buiten het veld’

Op 4 september opent voetbalschool NIRO officieel de deuren. De in Delft zeker niet onbekende voetba...

Wim van Dorp liep de Vierdaagse dit jaar rondom Delft

Wandelen is de grote passie voor Wim van Dorp. Hij liep de Vierdaagse van Nijmegen 34 keer officieel...

Uniek: Delfts studententeam en ‘burger’-team rugbyen komend seizoen samen

Een droomcluster zo omschrijven Sanne Barkhuysen en Rebekka Van der Grift de samensmelting van RC De...

Meer over

Sport

adv.