Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nachtelijk publiek gezocht voor de Droomtijdloop

Door Jantine van den Hoven 27 oktober 2016

Wat is er nou leuker dan de kroeg uitrollen of je warme bed uit stappen om een stel nachtelijke hardlopers aan te moedigen? Komende zaterdag- op zondagnacht start een grote groep hardlopers aan de Droomtijdloop. Juichen maar!

Het is vijf jaar geleden dat de Droomtijdloop voor het laatst werd georganiseerd. Dit jaar betaat AV De Koplopers 30 jaar dus vonden ze het wel tijd voor een feestje. De nachtelijke halve marathon start om 2.00 uur. Doordat de wintertijd in gaat, hebben hardlopers de mogelijkheid om een bizar snelle tijd te lopen.

Er zijn natuurlijk ook mensen voor wie de halve marathon een stap te ver is, daarom zijn er ook mensen die aan een duo-run doen en het stokje na 10,5 kilometer overgeven. De Droomtijdloop is een populair evenement dus de inschrijvingen zijn al gesloten.

Als Delftenaar is het dan natuurlijk wel handig om te weten waar je de hardlopers in de nacht van zaterdag op zondag tegen gaat komen.

droomtijdloop-parcours-jpg
Het parcours

De hardloopwedstrijd heeft ook gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad. Bij de groene pijlen kun je de stad tussen 02.00 en 04.00 nog wel in en uit.

droomtijdloop-bereikbaarheid

adv.