Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Er is een nieuwe buitensportvereniging in Delft

Door Redactie indebuurt 27 september 2020

Buiten sporten, samen trainen, elkaar uitdagen en een voorliefde voor survivalruns. Dat waren de redenen waarom Buitensportvereniging Durf is opgericht. Met enthousiaste leden, ondersteuning vanuit Rabobank en met hulp van de gemeente werd een locatie aan de Brasserskade naast voetbalvereniging DHL gerealiseerd. Op 10 oktober is het openingsfeest. Dit is een artikel van de Delftse Post.

Door Dave Grondel

Renske Verhulst heeft geen munitie nodig om haar enthousiasme over de nieuwe survivalrunbaan die Delft rijk is de wereld in te schieten. “Een groepje enthousiastelingen is vorig jaar aan de slag gegaan om Durf op te richten. Tijdens onze studiejaren waren we lid van de Delftse studentenvereniging SBV Slopend. Nu we klaar zijn met onze studie wilden we toch aan survivalrun blijven doen. Dus is door een groep enthousiastelingen besloten om een eigen vereniging op te richten”, vertelt Verhulst.

Een parcours van hindernissen

Vorig jaar werd begonnen met de bouw van het parcours met hindernissen. Een combinatie van balken en touwen. Eind december werd de survivalrunbaan goedgekeurd door de Survivalrun Bond Nederland. Op 4 januari vond de eerste officiële training plaats op de zelfgebouwde survivalrunbaan aan de Brasserskade, naast de voetbalvereniging sv DHL.

Eindelijk de opening

“Helaas zorgde de coronauitbraak ervoor dat we de baan een paar maanden niet konden gebruiken. Nu kunnen we gelukkig weer vol aan de bak.” Met inachtneming van de RIVM maatregelen organiseert Durf op zaterdag 10 oktober vanaf 14.30 uur de opening van het parcours. “Dat is voor ons het moment om geïnteresseerden kennis te laten maken met de vereniging en de survivalrunsport. Zo geven we een clinic knopen, geven uitleg over welke oefeningen op de baan kunnen worden uitgevoerd en is er een Mini-survivalrun in koppels. Natuurlijk staan klaar om meer te vertellen over de vereniging en de activiteiten.”, laat Verhulst weten.

Buitensporten

Verhulst is een groot liefhebber van buitensport waarbij het aankomt op kracht, conditie, techniek en vooral doorzettingsvermogen. “Kou of hitte, er zijn geen excuses om niet te trainen. De strijd met de natuurlijke elementen zijn altijd weer een uitdaging. Ik vind het heerlijk om in groepsverband activiteiten te ondernemen zoals een dagje mountainbiken of een gezamenlijk weekend in de Ardennen. De kern van de vereniging is: kom met een idee, vind leden die dat ook leuk vinden en organiseer het samen.

Ook voor beginners

”De vereniging is er voor iedereen, dus zeker niet alleen voor de geoefende sporters.“ Beginners krijgen de basistechnieken uitgelegd waarna ze gelijk kunnen meetrainen. Omdat er wedstrijdlopers bij de groep zitten worden ook gevorderden uitgedaagd in de trainingen.” Durf begint voorlopig als vereniging voor 16 jaar en ouder. “Maar zodra we de mogelijkheid hebben willen we ook jeugdtrainingen gaan geven”, benadrukt Verhulst.

Nieuwsgierig en wil je ook langskomen op 10 oktober? Meld je dan aan via deze link.

Dit is een verhaal van de Delftse Post.

Lees ook:

Aanvoerder Daan Burgering (26) heeft het prima naar zijn zin bij Vitesse Delft

Na een goede voorbereiding lijkt Vitesse Delft klaar voor de competitiestart. Aanvoerder en clubspel...

Oud-Wippolderspeler Dani (17) speelt bij Premier League club Leeds United

De pas 17-jarige Dani van den Heuvel tekende drie weken geleden een driejarig contract bij de Engels...

Wim van Dorp liep de Vierdaagse dit jaar rondom Delft

Wandelen is de grote passie voor Wim van Dorp. Hij liep de Vierdaagse van Nijmegen 34 keer officieel...

Meer over

Sport

adv.