Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kerststol en oliebollen eten en tóch op gewicht blijven, het kan met deze 5 tips

Aangeboden door Switch for Life 24 december 2018

Jij hebt waarschijnlijk al een kerstborrel (of twee) achter je kiezen en dan moet het nog Kerstmis worden. Hoe zorg je ervoor dat je het nieuwe jaar niet drie kilo zwaarder ingaat? Personal trainer Olaf van Switch for Life geeft vijf handige tips.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Eet tussen kerst en oud en nieuw niet teveel zout

“Kerstdiners zijn meestal behoorlijk zout. Denk maar aan de lekkere sauzen bij elke gang of het gourmetten. Ontzie je lichaam daarom een beetje en eet de laatste dagen van het jaar niet teveel zout. Oftewel: ga lekker zelf aan de slag in de keuken en laat de pakjes en zakjes staan!”


Meer over Switch for Life ontdekken?

Switch for Life sportscholen

Gesloten11:00 - 15:00

Papsouwselaan 291, Delft

Bekijk meer:sportscholen

Zet glazen water op tafel bij het kerstdiner

“Natuurlijk: een goed glas wijn hoort bij kerst. Maar zet ook wat leuke waterglazen bij de borden en vul ze alvast voor de helft. Daarbij zet je een mooie waterkan neer en je zult zien dat iedereen tussendoor een glaasje water drinkt. Op die manier vul je ongemerkt je vocht voorraad aan. Dat is belangrijk, want de alcohol zorgt ervoor dat je extra uitdroogt. Je hebt minimaal drie liter vocht per dag nodig om de voorraad aan te vullen.”

Eet wat lichter tussen kerst en oud en nieuw

“Het kan heel verleidelijk zijn om na kerst nog een stukje overgebleven kerststol te eten. Hou je in! Het is slimmer om deze dagen juist voor wat lichtere maaltijden te gaan. Denk aan een salade met kipreepjes, wat gekookte macaroni, cherrytomaatjes, ijsbergsla en een dressing van olijfolie, azijn en een klein beetje peper en zout. Hier kun je eindeloos mee variëren.”

Laat je lijf bijkomen van de feestdagen

“Als het weer januari is, heb je vast veel zin om keihard aan de bak te gaan. Dat is niet slim: je kunt beter een rustige workout doen. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling of fiets een flink stuk. Zo zorg je voor een goede doorbloeding en kan je lijf afvalstoffen (lees: alcohol, sausjes en oliebollen) goed wegwerken. 

Echt succes boeken? Laat Olaf je helpen

Ben je met de feestdagen niet aangekomen (hoera!), maar wil je wel het nieuwe jaar goed beginnen? Ga dan sporten met Olaf! Hij kan als geen ander helpen om jouw doel te bereiken. Of je nu fitter, slanker of sterker wilt worden. Wil je weten wat hij voor jou kan betekenen? Neem dan even contact op. 

Wij sportten ook al eens met Olaf. In dit artikel lees je hoe dat eraan toe ging:

switch for life

Zo is het écht om te sporten met een personal trainer

Je hebt ongetwijfeld wel eens een selfie van een BN'er op Instagram gezien met een personal trainer....
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.