Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hockeyclub Hudito kan verbouwen dankzij Rabo ClubSupport: ‘De nieuwe speeltuin is leuk voor de hele buurt’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Delft zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het is de plek waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Delftse hockeyclub Hudito is een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Zo ook Hudito. “We hebben zo’n 1250 leden waarvan de helft onder de 18 jaar is”, vertelt voorzitter Wessel Pil. “Voor of na de hockeytraining vinden zij het leuk om te spelen of hun techniek te verbeteren door oefenpotjes. Op dit moment hebben we een heel klein speeltuintje en is er geen veld beschikbaar om lekker te oefenen. Door de bijdrage van Rabo ClubSupport uit 2019 kunnen we een nieuw skillsveld aanleggen én nieuwe speeltoestellen neerzetten.” Dat is niet alleen leuk voor de jonge leden, maar ook voor de omgeving: “Ons terrein is altijd open, dus er spelen hier regelmatig kinderen uit de buurt. Daarnaast wordt ons terrein gebruikt door de naschoolse opvang van Plukkebol én krijgen basisschoolleerlingen hier gym.”

Volgend jaar zomer is het af

Het idee was dat het skillsveld en de speeltuin er al lang en breed zou zijn. Maar corona gooide (weer eens) roet in het eten. “We zouden in april starten met de verbouwing, maar alles lag stil”, vertelt Wessel. “Nu moet het uiterlijk volgend jaar zomer af zijn.”
Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Volgend jaar vind je hier het nieuwe skillsveld, inclusief nieuwe speeltoestellen.

Hulp bij warmtepomp

Rabobank helpt Hudito trouwens niet alleen met financiële middelen, maar ook door kennis en netwerk te delen. “We willen de club verduurzamen en een van de plannen is om een warmtepomp te installeren. Wij hebben hier onvoldoende kennis van, maar via het netwerk van Rabobank zijn we in contact gekomen met iemand die ons hierover kan adviseren.”

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport kan Hudito een skillsveld maken voor de jeugdleden én hebben andere Delftse kinderen er straks een leuke speelplek bij. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.