Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier kijk je de Olympische Spelen in Delft

Door Jantine van den Hoven 8 augustus 2016

Nu de eerste medaille binnen is, begint de goudkoorts toe te nemen. En zéker nu het roeien in Rio is gestart. In Delft kun je op verschillende plekken terecht om de races en wedstrijden te bekijken.

Allereerst: de Delftse sporters

Dat zijn vooral roeiers. Onder andere in de mannenacht en de vrouwenacht zitten Delftse sporters. Check hier het overzicht.

Windsurfen

dorian van rijsselberg olympische spelen ANP
Dorian van Rijsselberge, gaat hij winnen? Foto ANP

Wie het surfen maandag samen met andere liefhebbers wil zien, kan dat natuurlijk doen bij Windsurfing Delft Plané aan het Bospad. Om 17.45 uur gaan de deuren van de club open want vanaf 18.00 uur is de race van Dorian van Rijsselberge.

Roeien bij DSR Proteus-Eretes

Bij DSR Proteus-Eretes zijn ze natuurlijk supertrots op ‘hun’ afgevaardigden bij het roeien. Maandagmiddag ging de beamer al aan. Woensdagmiddag zal dat weer het geval zijn. Bij deze Delftse club wordt vooral gejuicht voor Chantal Achterberg van de vrouwendubbelvier, Ellen Hogerwerf van de vrouwenacht en Pieter Wiersum van de mannenacht.

Hou de Facebookpagina van de roeiclub in de gaten.

Roeien bij DSRV Laga

Bij Laga wordt vooral Olivier Siegelaar van de mannenacht aangemoedigd. Hij is een echte ‘Lagaaier’. Op de club wordt niet samen gekeken.

Alle sporten bij Café de Oude Jan

De ‘Oude Jan Sportzomer’ is al even bezig. Het EK en de Tour de France zijn achter de rug maar met de Olympische Spelen worden ook alle wedstrijden weer uitgezonden.


Meer over Café de Oude Jan ontdekken?

Café de Oude Jan cafés

Geopend10:00 - 02:00

Heilige Geestkerkhof 4, Delft

Bekijk meer:cafés

Nog even over het roeien

olympische spelen roeien
8+ vrouwen acht voorafgaand aan de Olympische Spelen, Paralympische Spelen en WK roeien in Rotterdam! Wianka van Dorp, Claudia Belderbos, Lies Rustenburg, Jose van Veen, Ellen Hogerwerf, Sophie Souwer, Monica Lanz, Olivia van Rooijen en Ae-Ri Noort. Foto ANP

De vrouwenacht en mannenacht hebben maandag niet meteen de finale behaald. Zij krijgen woensdagmiddag een herkansing, dan kunnen ze alsnog een plek in de finale krijgen. Pas als ze dat halen, kunnen ze vrijdag voor goud gaan.

De vrouwendubbelvier hebben zich direct geplaatst en staan woensdagmiddag in de finale.

En verder?

Wij kunnen ook niet alles weten. Dus staat er ergens een beamer of een goede tv met sport aan en is het er erg gezellig? Laat het ons weten, dan vullen we de lijst aan!

adv.