Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Golden Tenloop zet stad op zijn kop

Door Jantine van den Hoven 3 mei 2016

Hardlopers overspoelen deze donderdag Delft voor de Golden Tenloop. Dat wordt mooi in het zonnetje kijken naar de zwoegende sporters. Er zijn wel een paar afsluitingen waar je even rekening mee moet houden.

Opletten: afsluitingen Golden Tenloop

De Koepoortbrug is tijdens het evenement dicht, van 11.30 tot 16.30 uur. Je zult dus een andere route moeten vinden om de stad in te komen. Het kruispunt van de Van Miereveltlaan met Aan het Verlaat is van 13.15 tot 13.50 uur afgesloten en nog een keer tussen 15.00 en 16.20 uur. De parkeergarages zijn wel gewoon bereikbaar.

Hardlopers spotten

De 10 kilometer gaat vanaf de Burgwal de stad uit, de A13 over en door Delftse Hout en weer terug. De 5 kilometer gaat wel net de A13 over maar gaat niet door de Delftse Hout. De meeste hardlopers kun je als toeschouwer dus spotten op de Oude en Nieuwe Langedijk, de Oostsingel en Aan het Verlaat.

Bevrijdingsdag

Het is deze Hemelvaartsdag ook Bevrijdingsdag. Daarom ontvangt burgemeester Bas Verkerk rond 14.00 uur op de Burgwal het bevrijdingsvuur uit handen van lopers, die het ’s nachts hebben opgehaald in Wageningen.

Nog meer handige info

  • Alleen voor de kinderlopen is inschrijven nog beperkt mogelijk, tussen 10.00 en 13.00 uur bij het wedstrijdsecretariaat in het Stadhuis op de Markt.
  • Ga je niet meelopen maar toch zin om even warm te worden? De warming-ups zijn op de Beestenmarkt.
  • Start en finish zijn op de Burgwal, aanmoedigen maar!
  • Wie de winnaars wil zien moet voor de jeugd om 13.00 uur, voor de 5km om 14.00 uur en voor de 10km om 16.00 uur op de Burgwal staan voor de prijsuitreiking.
  • Het goede doel waar geld voor opgehaald is, is dit jaar Zorgboerderij BuitenGewoon in Delfgauw.
  • Actuele informatie vind je op de Facebookpagina.

plattegrond_golden_tenloop_v3_groot

Meer over

Sport

adv.