Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse Jessica zit in het NL korfbalteam: ‘Ik mag heus wel eens een wijntje, hoor’

Door Iris Olsthoorn 9 augustus 2018

Jessica Lokhorst (25) is een gelukkig mens. Ze had een topseizoen bij korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek, is bijna afgestudeerd en maakt deel uit van het Nederlands korfbalteam. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat ze geen pijn meer heeft aan haar schouder. Ze is sporter van de week bij de Delftse Post.

Jessica: “In 2013 ben ik aan mijn schouder geopereerd, maar sinds die tijd ben ik nooit pijnvrij geweest. Zelfs ’s nachts werd ik er wakker van. Sinds dit seizoen gaat het goed, ik ben rustig aan begonnen en nu doe ik alles weer.”

Jessica is net terug uit China en Vietnam op het moment dat wij haar spreken: “Ik ben dus nog een beetje vroeg wakker”, lacht ze: “maar ik ben zo blij, ik had begin dit jaar niet verwacht dat ik weer op volle kracht mee zou kunnen doen.”

Opgegroeid met korfbal

Jessica is opgegroeid met korfbal: “ik ging als klein kind al met mijn moeder en zus mee en zat toen ik drieënhalf jaar oud was al bij de welpen. Paardrijden is de enige andere sport die ik (ernaast) gedaan heb.”

Vier jaar geleden verhuisde Jessica vanuit Wageningen naar Delft en koos daarbij voor Fortuna, wat gelijk een stapje omhoog was. Dit paste mooi bij haar ambities want al vanaf het onder 16 zit ze in het Nederlands team. Daarnaast is ze ook echt een clubmens, iets dat bij Fortuna ook belangrijk is: “Ik had hier gelijk een warm gevoel en nu ken ik er echt heel veel mensen.” Naast haar eigen sport geeft ze dan ook regelmatig training aan de jeugd en gaat ze mee op kamp. Komend jaar gaat ze de C1 trainen.

Vakantie

Op het moment van dit schrijven heeft Jessica er net twee weken vakantie op zitten, gezellig met een groep familie. Maar trainen blijft ze wel, hoewel er ook genoten word. Jessica: “op 13 augustus moet ik me melden voor een verrassingstraining, en er wordt daarna nog wat geselecteerd, dus ik kan me niet veroorloven om vijf kilo aan te komen en niks aan mijn conditie te doen, al mag ik heus wel eens een wijntje drinken hoor.” Daarnaast neemt ze spullen mee voor krachttraining (“we gaan met de auto”) en doet ze looptraining. Soms doet er wel eens een mede-vakantieganger uit de groep mee: “dat is wel zo gezellig, maar ook als niemand zin heeft ga ik wel natuurlijk.”

Studie

Jessica rondt binnenkort haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening af: “Mijn scriptie gaat over sportbehoefte bij kinderen met een lichamelijke beperking”. Zo weet ze zelfs haar studie nog een sportief tintje mee te geven. “Als ik mijn diploma heb ga ik wel een baan zoeken naast de sport, want ik moet mijn vak natuurlijk bijhouden. In de topsport kan het zo gebeurd zijn, daarom kun je ook als topsporter niet zonder diploma.”

Dit verhaal is geschreven door de Delftse Post. 

Dit was de sporter van vorige week

Delftenaar Piet van der Kruk (77) kon ooit bijna 488 kilo gewichtheffen

Het is al even geleden dat geboren en getogen Delftenaar Piet van der Kruk (77) furore maakte als ge...

Meer over

Sport

adv.