Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De tafeltennisdames van DHC gaan eredivisie spelen

Door Redactie indebuurt 30 augustus 2020

De tafeltennisdames van DHC verheugen zich op een historisch seizoen. Voor het eerst in de 75-jarige clubhistorie is de eredivisie het platform waar Samenda Schipper en haar teamgenoten hun kunsten gaan vertonen. Ze zijn Sporter van de Week zij de Delftse Post.

Door Dave Grondel

Voor een bescheiden club als DHC vraagt het eredivisie avontuur de nodige extra inspanningen. Zo trok Schipper samen met teamgenoot Annika Mars vrijdagavond de Delftse binnenstad in op zoek naar sponsors. “Het spelen in de eredivisie brengt voor de club extra kosten met zich mee. Zo bedragen de scheidsrechterkosten bijvoorbeeld al duizend euro. Gelukkig heeft het DHC bestuur aangegeven over een buffer te beschikken waardoor we komend seizoen in elk geval niet in de problemen komen. Het is echter wel noodzaak dat we voor de toekomst zorgen voor voldoende financiële armslag. Daar doen veel mensen nu hun stinkende best voor”, aldus Schipper. Na de coronauitbraak werd de tafeltenniscompetitie in maart abrupt afgebroken. Aanvankelijk was dit een sportieve domper voor de Delftse vrouwen. “In de eerste divisie bestaat de competitie uit twee seizoenen van een half jaar. Het eerste seizoen hadden we als winnaar afgesloten. Ook tijdens het tweede seizoen stonden we aan kop. Door de coronauitbraak bleek een promotie naar de eredivisie er niet in te zitten.” Na het wegvallen van een team in de eredivisie kreeg DHC alsnog een eredivisieplek toegewezen. “Ja, dat is onwijs gaaf natuurlijk. We kijken er met z’n allen ook ontzettend naar uit om tegen de beste Nederlandse speelsters uit te komen”, vertelt Schipper enthousiast.

De goednieuwsshow kende de afgelopen weken nog meer afleveringen. Zo gaan de DHC dames het eredivisieseizoen aantreden met trainer/coach Hans Lingen. De komst van de oud-bondscoach van het Nederlands damesteam en voormalig topspeler verraste ook Schipper. “Dat zo’n toptrainer er een uitdaging in ziet om ons beter te maken is natuurlijk heel fijn. Hij weet wat er op dit niveau van ons wordt verwacht. Ik verwacht persoonlijk veel van hem te leren.” Tijdens het trainingskamp in het Duitse Tischtennis-Schule Zügbrucke Grenzau kwam Lingen langs voor een kennismaking. “Dat wij in de voorbereiding op trainingskamp gaan is op zich ook wel speciaal”, zegt Schipper, wiens ouders en broer ook een tafeltennisverleden bij DHC hebben.

Een tweede opsteker was de sponsorovereenkomst met Avanti Sport waardoor de DHC dames goed gekleed de eredivisie binnenstappen. Handhaven op het hoogste platform is het grote doel. Om dit te bewerkstelligen moeten Schipper en haar teammaten hoge eisen aan zichzelf stellen. “We trainen nu driemaal per week intensief. In combinatie met onze normale dagelijkse werkzaamheden maakt dat dat we minder vrije tijd overhouden. Wat helemaal geen opgave is. Dat hebben we er allemaal voor over. Ik verheug mij in elk geval enorm op dit avontuur. We moeten twee teams onder ons zien te houden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ons ook gaat lukken.”

Lees ook

5 x voetbalfoto’s van toen Delft nog een profclub had

Het EK moesten we missen dit jaar, dus duiken we om in de voetbalsferen te blijven in het voetbal ve...

Kevin en Robbie openen voetbalschool NIRO: ‘We helpen kinderen ook buiten het veld’

Op 4 september opent voetbalschool NIRO officieel de deuren. De in Delft zeker niet onbekende voetba...

Wim van Dorp liep de Vierdaagse dit jaar rondom Delft

Wandelen is de grote passie voor Wim van Dorp. Hij liep de Vierdaagse van Nijmegen 34 keer officieel...

Uniek: Delfts studententeam en ‘burger’-team rugbyen komend seizoen samen

Een droomcluster zo omschrijven Sanne Barkhuysen en Rebekka Van der Grift de samensmelting van RC De...

Meer over

Sport

adv.