Annick stond met de korfbal finale in Ziggo Dome: ‘Dat gaf echt zo’n kick’

Door Redactie indebuurt 20 januari 2019

Annick Post (17), geboren en getogen in Pijnacker, wil niets liever dan slagen als korfbalster. Al sinds ze op haar vijfde bij Avanti in Pijnacker begon met korfbal zijn Annick en de bal onafscheidelijk. Drie jaar geleden, op veertienjarige leeftijd, ruilt ze het blauw-wit van Avanti in voor het rood-wit van Fortuna uit Delft. En met succes; een Nederlandse titel op het veld en in de zaal staan inmiddels al op haar palmares. Ze is Sporter van de Week bij de Delftse Post.

“Het was niet makkelijk om bij Avanti weg te gaan, maar ik wist dat als ik me door wilde ontwikkelen Fortuna echt de beste keuze was. Spijt heb ik er nog niet echt van kunnen hebben”, vertelt Annick lachend. Toch is ze Avanti, en met name haar vrienden daar, niet uit het oog verloren: “Ik probeer op zaterdag nog regelmatig te komen kijken. De laatste tijd kan het helaas iets minder, maar ik vind het altijd leuk om mijn oud-teamgenootjes te zien spelen.”

Annick is al van klein af aan sportief. Tennis, turnen en korfbal, ze doet het allemaal: “Het sportieve heb ik van huis uit meegekregen. Mijn ouders hebben allebei gekorfbald, net als mijn broers, die dat nog steeds doen. Ik heb het dus niet van een vreemde.” Al die jaren zijn de sporten goed te combineren, maar op haar twaalfde maakt Annick een keuze: “Toen koos ik voor korfbal. Drie sporten werd toch te veel. En ik miste bij tennis en turnen een beetje het teamgevoel.” Bij korfbal heeft Annick dat teamgevoel wel: “Bij korfbal moet je het echt samen doen. Iedereen moet elkaar helpen, dus je bent van elkaar afhankelijk.”

Topjaar

Na een mooie tijd bij Avanti stapt Annick in de zomer van 2016 over naar Fortuna, waar de dan 14-jarige
Pijnackerse begint bij de B-junioren. Na een jaar maakt ze de stap naar de A1. En dat heeft een krachtig jaar tot gevolg: “2018 was echt een topjaar voor me. Ik won met het team zowel de nationale titel op het veld als in de zaal. De finale voor de zaal was zelfs in de Ziggo Dome. Dat gaf echt zo’n kick.” Annick hoopt het succes dit jaar te herhalen: “Maar dit ga ik denk ik maar één keer meemaken. Ook dit jaar hebben we een goed team. Veel spelers zijn doorgeschoven naar de senioren. Het is nog even wennen.”

Korfbal

Trainen doet Annick twee keer per week. Daarnaast geeft ze ook nog op twee dagen in de week training: “Ik ben wel minstens vijf dagen in de week op de korfbal. Op zaterdag spelen we altijd een wedstrijd. Meestal blijven we na de wedstrijd ook nog op de club hangen. Ik kan echt de hele week uitkijken naar zaterdag.” “Ik kan echt de hele week uitkijken naar zaterdag”

Toch is dat drukke schema fysiek niet altijd makkelijk: “Aan het begin van dit jaar ben ik begonnen op de HALO. Sinds een paar weken ben ik daarmee gestopt, omdat het fysiek niet haalbaar was met school en
werk. Volgend jaar wil ik weer gaan studeren.”

Wereldkampioen

Een aantal weken geleden wordt Annick voor het eerst geselecteerd voor oranje onder 19: “Ik speelde
eerder wel voor oranje onder 17, maar dit is een stap verder. Met onder 17 werd ik afgelopen zomer in
eigen land ook wereldkampioen. We waren de favoriet, omdat Nederland al jaren de beste is in korfbal, maar je moet het toch nog maar doen.” Het succes in Oranje smaakt voor Annick dan ook naar meer: “Het lijkt me een droom om in het Nederlands team te spelen. Mijn doel is om prof te worden. Daar ga ik alles voor doen.”

Dit verhaal komt van de Delftse Post.

Meer over

Sport

adv.