Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 leuke hardloopwedstrijden om naar toe te trainen

Door Ilse Zoutewelle 27 juni 2016

De zomer is hardlooptijd pur sang, maar het is natuurlijk nog leuker met een doel voor ogen. Daarom hebben wij de leukste wedstrijden verzameld in Delft en omgeving waar je naar toe kunt trainen. Dus kies er een (of natuurlijk meerdere) uit en ga ervoor.

Klaas Vaak Droomtijdloop

bertus in 2011
De lopers van de Klaas Vaak Droomtijdloop in 2011. Foto: dijc-bertus.nl

Tijdens deze halve marathon ga jij letterlijk een droomtijd lopen. Want de Klaas Vaak Droomtijdloop wordt gehouden in de nacht waarin de zomertijd over gaat in wintertijd. Dit betekent dat de start is om 02.00 uur ’s nachts. Om 3.00 uur gaat de klok een uur terug, en is het dus weer 2 uur! Als je die 21 kilometer dus een beetje vlot loopt kan je ‘m om half 3 hebben uitgerend. De hardloopwedstrijd wordt georganiseerd in Delft door hardloopclub D.IJ.C Bertus.

Datum: 30 oktober
Kosten: Geen
Meer informatie: dijc-bertus.nl

Ladiesrun Leiden

Trommel je vriendinnen op en schrijf je in voor de Ladiesrun van Leiden op 2 september! Je kunt kiezen tussen een afstand van 5 of 10 kilometer, dus ook als je pas net begonnen bent met hardlopen kan je mee doen. De opbrengst van de Ladiesrun is voor Stichting Roos, dit is een stichting die vakanties organiseert voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Tip: schrijf je snel in want de eerste 500 inschrijvers krijgen een goodiebag.

Datum: 2 september
Kosten: 8 euro
Meer info: leidenladiesrun.nl

Halve Marathon Oostland

Halve Marathon Oostland
Foto: Facebook-pagina Halve Marathon Oostland

Nog zo eentje voor fanatiekelingen: de halve marathon van Oostland. Je loopt tijdens deze marathon in Pijnacker en het groene gebied rondom het dorp, dus dat belooft een mooi rondje te worden. Als 21 kilometer te fanatiek is voor je (de wedstrijd is al op 4 september), kan je ook mee doen aan de prestatieloop van 10 kilometer. En o ja: als je mee doet sponsor je ook nog eens Hospice Lansingerland.

Datum: 4 september
Kosten: tot 1 juli betaal je 15 euro voor de halve marathon, daarna 17,50 euro. De prestatieloop kost 12,50 euro tot 1 juli, daarna 15 euro.
Meer info: halvemarathonoostland.nl

Maasstadloop

Maasstadloop
Foto: Facebook-pagina Maasstadloop

Weer eens wat anders dan de weilanden rond Delft: het Kralingse Bos in Rotterdam. Op 18 september kan je een ronde van 5 of 10 kilometer lopen in het ‘Central Park’ van Rotterdam. Perfecte afstanden voor beginnende hardlopers en daarmee een leuke wedstrijd om naar toe te trainen.

Datum: 18 september
Kosten: 9,50 euro
Meer info: maasstadloop.nl

Kopjesloop

De Kopjesloop

Iedere tweede zondag van de maand organiseert hardloopvereniging AV de Koplopers de Kopjesloop. De eerst volgende loop is op 11 september, want in juli en augustus is er een zomerstop. Perfect doel om te zorgen dat je dan mee kunt doen aan de 5, 10 of 15 kilometer! Neem tijdens deze wedstrijd trouwens vooral je kinderen mee, want die kunnen mee doen aan de loop van 1 kilometer.

Datum: 11 september
Kosten: 2 euro voor volwassenen, de kinderloop kost 0,50 euro.
Meer info: dekoplopers.nl

Vredesloop Den Haag


Den Haag wil zich in het weekend van 24 september graag profileren als de stad van de vrede tijdens het Just Peace Festival. Daar kan een rondje om het Vredespaleis natuurlijk niet aan ontbreken, dus wordt de Vredesloop georganiseerd. Het wordt ongetwijfeld een mooie wedstrijd met heel veel support en dat is altijd fijn. Je kunt kiezen uit een afstand van 5 of 10 kilometer.

Datum: 24 september
Kosten: tot en met 31 juli kost de loop van 10 kilometer 18 euro, daarna is het 20 euro. De loop van 5 kilometer kost tot en met 31 juli 14 euro en is daarna 15,50 euro.
Meer info: vredesloopdenhaag.nl

Meer over

Sport

adv.