Parkeren, wegafsluitingen en meer: dit moet je weten over de sinterklaasintocht in Delft

Door Iris Olsthoorn 13 november 2018

Op zaterdag 24 november is het weer zo ver, dan zet Sinterklaas voet aan wal in Delft. Of je nu gaat kijken of niet, tijdens de intocht zijn er verschillende verkeerssituaties om rekening mee te houden. We zetten het een en ander voor je op een rijtje: 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bereikbaarheid en open bruggen

De Sint en zijn gevolg komen aan in Delft via het water. Tussen 12.00 en 12.45 uur zullen de Abtswoudsebrug, Hambrug, Sebastiaansbrug, Oostpoortbrug, Koepoortbrug en Plantagebrug daarom even open zijn. Moet je in de tussentijd de weg op, dan weet je alvast dat je beter niet via een van deze bruggen kunt rijden. Op de Oostsingel staan dranghekken, daarom is de weg daar tijdelijk afgesloten.

Vanaf 12.45 uur is er een optocht vanaf de Oostsingel naar de Markt. De Oostsingel, Koepoortbrug en Nieuwe Langendijk zijn dan tijdelijk niet begaanbaar met de auto. Ook als je er met de fiets moet zijn, kun je beter even omrijden. De optocht richting de Markt duurt tot 14.00 uur.

Hierna is er nog een optocht, grotendeels in het autoluwe deel van de binnenstad. Als fietser is het wel beter om de route richting de Zuidpoort en rondom de Beestenmarkt te mijden. Wil je precies weten hoe laat de route waar loopt? Dat lees je hier.

Parkeren

Het allerbeste vervoersmiddel op deze drukke zaterdag is natuurlijk de benenwagen of fiets.  Kom je van ver? Dan kun je het beste de trein, tram of bus pakken of je auto in een parkeergarage zetten. Vanaf station Delft ben je binnen vijf minuten op de Zuidwal, waar je de boot rond 12.00 uur langs kan zien varen.

Voor auto’s is de Marktgarage is het dichtst bij de route van de intocht. Vanaf hier ben je snel op de Oostsingel. Hier kun je tussen 12.15 en 12.30 uur de boot langs zien varen in de Schie, om vervolgens aan te sluiten met de optocht richting de Markt rond 13.00 uur.  Als je de Sint om 14.00 uur op de Markt wilt zien, is parkeren in de Phoenixsgarage of de Zuidpoortgarage ook een optie. Vanaf beide garages is het ongeveer tien minuten lopen.

Kom je op de fiets? Parkeer dan netjes in de vakken. Je kan je fiets ook parkeren in de gratis Biesieklette fietsenstalling op het Vesteplein, de Biesieklette op de Oude Langendijk, of in de ondergrondse fietsenstalling van het station.

Meer over de intocht

Zo koud wordt het tijdens de sinterklaasintocht 2018 in Delft

We willen natuurlijk allemaal weten hoe we ons moeten kleden voor de grote dag. Dus je bent vast en ...
Programma intocht delft

Dit is het programma van de sinterklaasintocht 2018 in Delft

Nog even en dan komt Sinterklaas officieel aan in Delft! Op zaterdag 24 november om 12.45 uur legt d...
Intocht Sinterklaas den hoorn

Intocht Sinterklaas in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw en Pijnacker 2018

Sinterklaas zorgt op 24 november in Delft voor een gezellige, drukke intocht. Maar wie juist op zoek...
<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.