Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaas komt dit jaar op een heel andere plek aan in Delft

Door Iris Olsthoorn 5 november 2019

Belangrijk nieuws voor iedereen die uitkijkt naar de komst van de Sint op 23 november: de pakjesboot komt dit jaar op een andere plek in Delft aan dan dat je gewend bent. Sinterklaas zet dit jaar niet op de Oostsingel voet aan wal, maar aan de Kanaalweg. Ook de vaarroute en de route door de stad zijn anders.

De boot vaart tijdens de intocht in Delft niet vanaf Rotterdam zoals gewoonlijk, maar komt uit de richting van Rijswijk. Vanuit daar vaart de boot eerst langs de Oostsingel rond 12.00 uur. Ze vervolgen hun weg langs de Koepoortbrug, net voorbij de Oostpoort om vervolgens te stoppen bij de Kanaalweg. Daar stappen de Sint en zijn pieten uit om 12.45 uur. Wil je de boot zien varen, dan moet je dus zorgen dat je ergens langs deze vaarroute staat:

Tekst loopt door onder de afbeelding

 

De optocht

De optocht begint dit jaar op de Kanaalweg. De Sint loopt dan via de Oostpoort over de Oranje Plantage, om af te slaan op de Nieuwe Langendijk. Daar gaat de optocht richting de stad, via het Vrouwenregt, Voldergracht en Hippolytusbuurt naar de Choorstraat om vanaf daar naar de Markt te gaan. Daar opent burgemeester Marja van Bijsterveldt om 14.00 uur de show.

Het tweede deel van de tocht gaat via de Cameretten en de Wijnhaven naar de Oude Langendijk. Daarna loopt de Sint naar de Beestenmarkt en het Bastiaansplein. Vanaf daar loopt de optocht terug via de Paradijspoort en Burgwal naar de Markt. Daar is het eindfeest om 15.00 uur. Hier kunnen kinderen op de foto met een Piet en een handje geven aan Sinterklaas. Andere jaren was het eindfeest op de Beestenmarkt; ook dat is dit jaar dus anders. Om 16.30 uur is het feest voorbij.

Hieronder zie je hoe de routes (ongeveer) lopen. De rode lijn is het eerste deel van de optocht, de groene lijn is deel twee.

 

sinterklaas intocht delft 2019

Sinterklaasintocht Delft 2019

Zet maar vast een grote kruis in je agenda op zaterdag 23 november 2019, want dan komt Sinterklaas a...

Lees ook

7 x grappige oude advertenties van Delftse winkels tijdens Sinterklaas

In Delft zitten heel wat winkels die al meer dan honderd jaar bestaan. Net als nu, adverteerden deze...
sinterklaas intocht delft 2019

[VIDEO] Dit was de sinterklaasintocht Delft in één minuut

Jaaaa, Sinterklaas is er! En dat betekent dat we weer de schoen mogen zetten + ongegeneerd veel pepe...

adv.