Alles wat je wilt weten over sinterklaasintocht Delft 2018

Door Iris Olsthoorn 23 november 2018

Oneindig veel pepernoten, talloze pieten en natuurlijk Sinterklaas himself: zaterdag 24 november 2018 is het tijd voor de sinterklaasintocht in Delft! Een goede voorbereiding is alles, dus wij vertellen waar je kunt gaan staan, hoe de route loopt en meer. 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Dit is het programma

Op zaterdagochtend 24 november, om 12.00 uur vertrekt de Pakjesboot vanaf de Kolk. Als je rond 12.15 uur langs de Oostsingel staat, weet je zeker dat je de aankomst van Sinterklaas niet mist. Om 16.30 uur vertrekt Sinterklaas en is de intocht weer voorbij! Voor het hele programma, lees je dit artikel:

Dit is het programma van de sinterklaasintocht 2018 in Delft

Dit is de route

weer intocht

De boot komt aan via de Schie en daarna zijn er twee optochten door de stad. Weten waar je precies hoe laat moet staan en hoe de route loopt? Dat lees je in dit artikel:

Dit is route van de sinterklaasintocht 2018 in Delft

Nog een paar weken, dan komt Sinterklaas officieel aan in Delft! Op zaterdag 24 november om 12.45 uu...

Deze hoogtepunten mag je echt niet missen

De aankomst van de Pakjesboot bij de Oostsingel is voor de meeste kinderen het meest indrukwekkend: je ziet alle 150 pieten op de boot staan en er zijn zelfs pieten op jetski’s. Verder is de stopplek op de Markt om 14.00 uur ook spectaculair. Met alle kinderen worden er liedjes gezongen en de burgemeester ontvangt Sinterklaas in Delft.

Hier kan je de Sint een handje schudden (en op de foto!)

Zwaaien naar de Sint is leuk, maar hem een handje geven is natuurlijk nog véél leuker. Tijdens de intocht kan dat vanaf 15.00 uur op de Beestenmarkt. Sint en zijn pieten zijn daar tot ongeveer 16.30 uur. 

Dit is de weersverwachting tijdens de intocht

Je wilt natuurlijk goed gekleed zijn voor deze dag, want koukleumen langs het water is geen pretje. Daarom vertellen we je in dit artikel of je een extra (pieten)muts in moet pakken:

Zo koud wordt het tijdens de sinterklaasintocht 2018 in Delft

Dit moet je weten over parkeren en wegafsluitingen

Foto: Gwenyth Janssen Lok

Minder leuk, maar wel heel handig: hoe zit het met parkeren tijdens de intocht? En zijn er soms nog straten of bruggen afgesloten? Dat hebben we voor je uitgezocht en op een rijtje gezet in dit artikel:

Parkeren, wegafsluitingen en meer: dit moet je weten over de sinterklaasintocht in Delft

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.