Dit is route van de sinterklaasintocht 2018 in Delft

Door Iris Olsthoorn 1 november 2018

Nog een paar weken, dan komt Sinterklaas officieel aan in Delft! Op zaterdag 24 november om 12.45 uur legt de pakjesboot aan bij de Oostsingel. Ben je benieuwd naar de route van de intocht 2018 in Delft? Die lees je hier!

De intocht van Sinterklaas in Delft begint om 12.00 uur met een tochtje over de Schie. Rond 12.45 uur komt de pakjesboot aan op de Oostsingel. Vervolgens gaan Sint en zijn Pieten op weg naar de Markt. De route van de intocht loopt via de Oostsingel,  Nieuwe Langendijk, Vrouwenregt, Voldersgracht, Hippolytusbuurt(westzijde), Voorstraat(westzijde), hoek Oude Kerkstraat, Voorstraat(oostzijde), Choorstraat, Vrouw Juttenland(westzijde), Voldersgracht.

Markt

Vervolgens komen Sinterklaas en zijn gevolg om 14.00 uur aan op de Markt. Daar gaat hij wat liedjes zingen met de kinderen, doen de Pieten wat leuke trucs en natúúrlijk worden er heel veel pepernoten uitgedeeld. Een moment uit het programma van de intocht dat je niet wilt missen!

Beestenmarkt

Vervolgens vertrekt de stoet rond 14.15 uur richting de Beestenmarkt. De route die Sint en zijn Pieten volgen is als volgt: Markt, Cameretten, Wijnhaven, Oude Langendijk, Burgwal, Beestenmarkt, Kruisstraat, Bastiaanpoort, Sebastiaanplein, Vestpoort, Paradijspoort, Molslaan (noordzijde ) Brabantse Turfmarkt, Burgwal. Vervolgens komen ze aan op de Beestenmarkt.

Wil jij (of je kinderen) op de foto met Sinterklaas of één van de Pieten tijdens de intocht van Sinterklaas in Delft? Dan moet je om 15.00 uur op de Beestenmarkt zijn. Ze gaan hier handjes geven, je kunt op de foto of gewoon lekker dansen en lachen met Sint en zijn Pieten. Om 16.30 uur vertrekt het gezelschap en is de intocht weer voorbij!

Route intocht 2018 in Delft

Vind jij de omschrijving van de route van de intocht van Sinterklaas maar wat ingewikkeld? Op de site van de Delftse Sint vind je een uitgetekende versie.

Wil je liever naar de intocht van Sinterklaas in Den Hoorn, Delfgauw, Pijnacker of Schipluiden? Kijk dan hier voor de route. 

adv.