Dit is route van de sinterklaasintocht 2017 in Delft

Door Ilse Zoutewelle 7 november 2017

Nog een paar weken, dan komt Sinterklaas officieel aan in Delft! Op zaterdag 25 november om 12.45 uur legt de pakjesboot aan bij de Oostsingel. Ben je benieuwd naar de route van de intocht 2017 in Delft? Die lees je hier!

Dit bericht gaat over de intocht van 2017. Ben je benieuwd naar de route van 2018? Die lees je hier!

De intocht van Sinterklaas in Delft begint om 12.00 uur met een tochtje over de Schie. Rond 12.45 uur komt de pakjesboot aan op de Oostsingel. Vervolgens gaan Sint en zijn Pieten op weg naar de Markt. De route van de intocht loopt via de Oostsingel, Nieuwe Langendijk, Vrouwenregt, Voldersgracht, Hippolytusbuurt (westzijde), Voorstraat (westzijde), hoek Oude Kerkstraat, Voorstraat (oostzijde), Choorstraat, Vrouw Juttenland (westzijde) en de Voldersgracht.

Markt

Vervolgens komen Sinterklaas en zijn gevolg om 14.00 uur aan op de Markt. Daar gaat hij wat liedjes zingen met de kinderen, doen de Pieten wat leuke trucs en natúúrlijk worden er heel veel pepernoten uitgedeeld. Een moment uit het programma van de intocht dat je niet wilt missen!

Beestenmarkt

Vervolgens vertrekt de stoet rond 14.15 uur richting de Beestenmarkt. De route die Sint en zijn Pieten volgen is als volgt: Oude Langendijk, Wijnhaven, Nieuwstraat, Oude Delft (westzijde), Peperstraat, Oude Langendijk, Burgwal, Beestenmarkt, Kruisstraat, Bastiaanpoort, Sebastiaanplein, Vestpoort, Paradijspoort, Molslaan (noordzijde) Brabantse Turfmarkt, Burgwal en vervolgens komen ze aan op de Beestenmarkt.

Wil jij (of je kinderen) op de foto met Sinterklaas of één van de Pieten tijdens de intocht van Sinterklaas in Delft? Dan moet je om 15.00 uur op de Beestenmarkt zijn. Ze gaan hier handjes geven, je kunt op de foto of gewoon lekker dansen en lachen met Sint en zijn Pieten. Om 16.30 uur vertrekt het gezelschap en is de intocht weer voorbij!

Route intocht 2017 in Delft

Vind jij de omschrijving van de route van de intocht van Sinterklaas maar wat ingewikkeld? Op dit plaatje staat het allemaal mooi uitgetekend.

route intocht sinterklaas delft 2017
Beeld: Sinterklaas intocht Delft

Wil je liever naar de intocht van Sinterklaas in Den Hoorn, Delfgauw, Pijnacker of Schipluiden? Kijk dan hier voor de route. 

adv.