Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Parkeren, wegafsluitingen en meer: dit moet je weten over de sinterklaasintocht 2019 in Delft

Door Iris Olsthoorn 19 november 2019

Op zaterdag 23 november is het weer zo ver, dan zet Sinterklaas voet aan wal in Delft. Of je nu gaat kijken of niet, tijdens de intocht zijn er verschillende verkeerssituaties om rekening mee te houden. We zetten het een en ander voor je op een rijtje:

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Hier kun je het best parkeren

Het allerbeste vervoersmiddel op deze drukke zaterdag is natuurlijk de benenwagen of fiets.  Kom je van ver? Dan kun je het beste de tram of bus pakken of je auto in een parkeergarage zetten. De treinen rijden dit weekend helaas niet van en naar Delft. 

Voor auto’s is de Marktgarage is het dichtst bij de route van de intocht. Vanaf hier ben je snel op de Oostsingel, Oranje Plantage of op het Oostplantsoen. Hier kun je tussen 12.00 en 12.45 uur de boot langs zien varen in de Schie, om vervolgens aan te sluiten met de optocht richting de Markt rond 13.00 uur.  Als je de Sint om 14.00 uur op de Markt wilt zien, is parkeren in de Phoenixsgarage of de Zuidpoortgarage ook een optie. Vanaf beide garages is het ongeveer tien minuten lopen.

Kom je op de fiets naar de binnenstad? Parkeer dan netjes in de vakken. Je kan je fiets ook parkeren in de gratis Biesieklette fietsenstalling op het Vesteplein, de Biesieklette op de Oude Langendijk, of in de ondergrondse fietsenstalling van het station. Wil je graag je fiets parkeren op de plek waar de boot aankomt? Dan kun je je fiets stallen bij Kanaalweg 20. De organisatie heeft speciaal voor de intocht een ‘fietsenstalling de Schoorsteen’ in het leven geroepen. Deze fietsenstalling sluit weer om 14.00 uur.

Deze wegen en bruggen zijn (even) dicht

De Sint en zijn gevolg komen aan in Delft via het water. Tussen 12.00 en 12.45 uur zullen de Plantagebrug, Koepoortbrug en Oostpoortbrug daarom even open zijn. Moet je in de tussentijd de weg op, dan weet je alvast dat je beter niet via een van deze bruggen kunt rijden.

Handig om te weten is dat er momenteel werkzaamheden zijn aan de Oostplantage, tussen de Kantoorgracht en de Doelenstraat. Je kunt hier met de auto of fiets niet langs. Lopend wel, maar waarschijnlijk ontstaat hier wel een opstopping van mensen die naar de boot van de Sint komen kijken.

Vanaf 12.45 uur is er een optocht vanaf de Kanaalweg naar de Markt. De route loopt via de Oostpoort, over de Oranje Plantage richting de Nieuwe Langendijk en vanaf daar de binnenstad in. Tijdens de optocht zijn deze straten niet begaanbaar voor auto’s en fietsers. De optocht richting de Markt duurt tot 14.00 uur.

Hierna is er nog een optocht, grotendeels in het autoluwe deel van de binnenstad. Als fietser is het wel beter om de route richting de Zuidpoort te mijden. Wil je precies weten hoe laat de route waar loopt? Dat lees je hier.

Meer over de intocht

Dit is de route van de sinterklaasintocht 2019 in Delft

Nog iets meer dan een week, dan komt Sinterklaas officieel aan in Delft! Op zaterdag 23 november om ...
sinterklaasintocht delft 2018

Zo koud wordt het tijdens de intocht van Sinterklaas in Delft (2019)

We willen natuurlijk allemaal weten hoe we ons moeten kleden voor de grote dag. Dus je bent vast en ...
intocht den hoorn 2018

Intocht Sinterklaas in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw en Pijnacker in 2019

Sinterklaas zorgt op 23 november in Delft voor een gezellige, drukke intocht. Maar wie juist op zoek...

Dit is het programma van de sinterklaasintocht 2019 in Delft

Nog even en dan komt Sinterklaas officieel aan in Delft! Op zaterdag 23 november om 12.45 uur legt d...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.