Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plekken sta je het best tijdens sinterklaasintocht 2019 in Delft

Door Iris Olsthoorn 20 november 2019

Alle Delftse kinderen en hun ouders zijn natuurlijk al hartstikke goed voorbereid op de komst van Sinterklaas naar Delft op zaterdag 23 november. Maar weet je ook al waar je tijdens de intocht het beste kan staan? Vanwege de nieuwe route dit jaar helpen we je een handje.  

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Als je kind gewoon hard wil zwaaien

Vind jouw kind het reuze spannend en wil hij of zij vooral gewoon heel hard zwaaien naar de Sint en Pieten? Dan kan je met ze langs het eerste deel van de route staan, wanneer de boot Delft in vaart. De boot komt anders dan andere jaren aanvaren vanuit richting Rijswijk. Vanaf de Reineveldbrug vaart hij langs de Oostsingel richting de Oostpoort en meert aan op de Kanaalweg. Wil je kind zwaaien naar de boot, dan is het dus handig om langs de Oostsingel, Oranje Plantage of tegenover de Oostpoort te gaan staan.

Als je wilt zwaaien, mee wilt lopen in de optocht en daarna vlug naar de Markt wilt

Zijn jij en je kinderen superfanatiek en willen jullie het liefst geen onderdeel van de intocht missen? Dan kun je het beste plaatsnemen op de Oranje Plantage. Daar vaart namelijk eerst de boot voorbij, rond een uurtje of 12.30 uur. Vervolgens komt om een uur of 13.00 de optocht voorbij en kan je aansluiten. En vanaf de Oranje Plantage is het maar een klein stukje naar de Markt, waar je alvast klaar kunt gaan staan voor de show die om 14.00 uur van start gaat. Ren-schoenen aan en gaan!

Als je een rustig plekje zoekt

Zijn jij en je kinderen juist niet van de drukte en chaos? Dan zijn er een paar plaatsen waar je het beste naartoe kunt. Op de Choorstraat, Hippolytusbuurt en Vrouw Juttenland is het vaak rustiger dan tijdens de rest van de optocht.  De stoet is daar ongeveer tussen 13.300 en 14.00 uur. Het tweede deel van de optocht, vlak na het optreden op de Markt, is meeste jaren ook wat rustiger.

Als je kind de sterren van de hemel zingt

Heeft je kind al máánden lopen oefenen op sinterklaasliedjes? Dan kan je het beste naar de Markt. Daar wordt de Sint ontvangen door de burgemeester en worden er een heleboel liedjes gezongen voor de Goedheiligman. De Sint komt om 14.00 uur aan op de Markt. Ook tijdens het eindfeest om 15.00 wordt er gezongen.

Als je kind de Sint graag een handje wil geven

Als je kind Sinterklaas graag een handje wil schudden en een dansje wil wagen met de Pieten, kan je het beste naar het eindfeest op de Markt gaan om 15.00 uur. Dit feest is na het tweede deel van de optocht en is daarom meestal wat rustiger. De pieten en de Sint hebben dan iets meer tijd om op de foto te gaan en handjes te schudden.

 Als je dichtbij wilt parkeren

Kom je om wat voor reden dan ook het liefst met de auto naar de sinterklaasintocht? Als je de bootintocht wilt bekijken, kan je het best parkeren in de Marktgarage bij de Koepoortbrug. Daar zie je rond 12.15  uur de boot langskomen. Zo’n drie kwartier later kun je vanaf de Koepoortbrug aansluiten met de optocht, die de Nieuwe Langendijk op gaat.  Je kunt ook in de Phoenixgarage parkeren, zodat je de optocht op de Oude Delft of de Hippolytusbuurt kunt bekijken.

Lees ook

Parkeren, wegafsluitingen en meer: dit moet je weten over de sinterklaasintocht 2019 in Delft

Op zaterdag 23 november is het weer zo ver, dan zet Sinterklaas voet aan wal in Delft. Of je nu gaat...

Gijs is hoofdpiet bij de Sinterklaasintocht in Delft: ‘Het is nog net zo gezellig als 30 jaar terug’

Aankomend weekend staan duizenden kinderen met hun ouders langs de kade van de Schie. De sinterklaas...

Dit is de route van de sinterklaasintocht 2019 in Delft

Nog iets meer dan een week, dan komt Sinterklaas officieel aan in Delft! Op zaterdag 23 november om ...
intocht den hoorn 2018

Intocht Sinterklaas in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw en Pijnacker in 2019

Sinterklaas zorgt op 23 november in Delft voor een gezellige, drukke intocht. Maar wie juist op zoek...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.