Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intocht Sinterklaas in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw en Pijnacker in 2019

Door Iris Olsthoorn 23 november 2019

Sinterklaas zorgt op 23 november in Delft voor een gezellige, drukke intocht. Maar wie juist op zoek is naar een wat minder drukke versie, is bij de intocht Sinterklaas Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw of Pijnacker aan het juiste adres. Wij hebben voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn.

Intocht Sinterklaas Den Hoorn

Sinterklaas heeft zaterdag 23 november een drukke dag, want ook in Den Hoorn komt hij dan binnenvaren. De intocht begint om 10.30 uur, wanneer de Sint met zijn boot aankomt via de Hoornsekade. De intocht vindt plaats rondom de Hoornbloem. De Sint stapt zoals elk jaar ter hoogte van de Bolle Kickertbrug uit. Na de optocht zijn er twee shows in de Hoornbloem; een om 11.00 uur en een om 13.00 uur. Kaartjes voor de show koop je voor €2.50,- per stuk bij de Den Hoornse ondernemers Oog voor Ogen en Wessels Kaas en Noten.

Intocht Sinterklaas Schipluiden

Zaterdag 23 november komt Sinterklaas rond 13.30 uur aan in Schipluiden. Hij komt ter hoogte van Indigo aan wal. Hierna wordt hij bij het oude gemeentehuis op het bordes welkom geheten door de burgemeester. Hierna vertrekt de hele stoet naar de Dorpshoeve, waar nog wat kinderactiviteiten zijn vanaf 14.30 uur.

Intocht Sinterklaas Pijnacker

Je vindt Sinterklaas en zijn Pieten op 23 november ook in Pijnacker. Er staat dit jaar een andere organisatie aan het hoofd van deze intocht. Om half 12 komen de Sint en zijn Pieten aan bij de randstadrail halte Pijnacker-Zuid. Vanaf daar gaat er een optocht naar winkelcentrum Keijzershof. Vervolgens gaat de stoet richting het Raadhuisplein, waar de Sint om 14.00 uur een welkomswoordje krijgt en er een pietenact wordt opgevoerd. Om 15.45 uur is de intocht afgelopen.

Intocht Sinterklaas Delfgauw

Zoals ieder jaar kan ook Delfgauw rekenen op de komst van de Sint met vele pieten. Op zaterdag 23 november is het zover! Ook dit jaar rijdt de pakjestrein mee in de stoet. De tocht start om 11.00 uur op het Saaymans Vaderplein. Via de  Noordeindseweg, Zuideindseweg, Pauwmolen en de Kreekrug naar het Gouden Rijderplein. Hier arriveert de Sint rond 11.45 uur, waarna de feestelijkheden doorgaan in het WoZoCo tot 12.30 uur. Daar kan men rekenen op een feest met veel sinterklaasliedjes en –dansjes om de feestvreugde compleet te maken. Ook mag je vragen stellen aan de Sint. Dus wil je altijd al weten hoe vaak de Sint naar de kapper gaat of hoeveel kadootjes hij dit jaar heeft ingepakt? De Sint beantwoordt al jullie vragen!

Lees ook

sinterklaas intocht delft 2019

Sinterklaasintocht Delft 2019

Zet maar vast een grote kruis in je agenda op zaterdag 23 november 2019, want dan komt Sinterklaas a...

adv.