Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intocht Sinterklaas in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw en Pijnacker 2016

Door Ilse Zoutewelle 16 november 2016

Wie zaterdag de drukte van de intocht van Sinterklaas in Delft wil ontlopen, doet er goed aan de intocht in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw of Pijnacker te bezoeken. Wij hebben voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn.

Intocht Sinterklaas Den Hoorn

Om 10:30 uur komt Sinterklaas met zijn boot aan in Den Hoorn aan de Hoornsekade ter hoogte van de Bolle Kickertbrug. Burgemeester Arnoud Rodenburg zal aan wal staan om Sinterklaas welkom te heten. Daarna maakt Sinterklaas een rondje door het dorp. Vanaf de Hoornsekade lopen Sint en zijn gevolg de Dijkshoornseweg in. Vervolgens slaat hij rechtsaf de Prinses Beatrixlaan in en loopt hij door naar het Koningin Julianaplein om bij de Hoornbloem te eindigen. In de sporthal van De Hoornbloem zal er een show zijn met Sinterklaas en zijn Pieten. Er is een show om 11.00 en 13.00 uur. Kaartjes voor 2,50 te koop bij Klein Westland of Joost Wonen.

Intocht Sinterklaas Schipluiden

Na de intocht in Den Hoorn vaart Sinterklaas door naar Schipluiden. Daar zal hij bij het gemeentehuis van Midden-Delfland een feestje vieren met de kinderen en zijn Pieten.

Intocht Sinterklaas Delfgauw

Op 19 november kan je de Sint ook ontmoeten in Delfgauw. Om 11:00 uur vertrekt de pakjestrein vanaf het Saaymans Vaderplein. Dan rijdt hij verder via de Noordeindseweg, Zuideindseweg, Pauwmolen en de Kreekrug naar het Gouden Rijderplein. Om 11:45 uur wordt Sinterklaas welkom geheten door de loco-burgemeester. Vervolgens gaat het feest verder in het WoZoCo tot 12:30 uur.

Intocht Snterklaas Pijnacker

Je vindt Sinterklaas en zijn Pieten tussen 11:00 en 15:00 uur ook in Pijnacker. Sint komt om 11:00 uur aan bij de RandstadRail halte Pijnacker-centrum. Vervolgens rijdt Sinterklaas verder in zijn koets naar het Raadhuisplein. Dan is er tussen 12:00 en 12:30 uur een buitenprogramma met Sint en zijn Pieten in de hoofdrol. Daarna is er een wandeling door het centrum. Tussen 14:00 en 15:00 uur is er een afsluitend binnenprogramma voor kinderen tussen 4 en 9 jaar. Je moet je kind voor dit programma wel even inschrijven, dat kan hier.

adv.