Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intocht Sinterklaas in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw en Pijnacker 2017

Door Iris Olsthoorn 26 oktober 2017

Sinterklaas zorgt op 25 november in Delft voor een gezellige, drukke intocht. Maar wie juist op zoek is naar een wat minder drukke versie, is bij de intocht Sinterklaas Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw of Pijnacker aan het juiste adres. Wij hebben voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn.

Intocht Sinterklaas Den Hoorn

Sinterklaas heeft zaterdag 25 november een drukke dag, want ook in Den Hoorn komt hij dan binnenvaren. De intocht begint om 10.30 uur, wanneer de Sint met zijn boot aankomt via de Hoornsekade. Ter hoogte van de Bolle Kickertbrug staat burgemeester Arnoud Rodenburg om Sinterklaas welkom te heten. Sint wil natuurlijk heel Den Hoorn even zien, dus maakt hij een tochtje over de Dijkhoornseweg, Prinses Beatrixlaan en Koningin Julianaplein, om te stoppen bij de Hoornbloem.

In de sporthal de Hoornbloem geeft de Sint twee keer een show samen met zijn Pieten, eentje om 11.00 uur en eentje om 13.00 uur. Let op: je hebt hiervoor een kaartje nodig. Dit kost €2,50 en je kan ze kopen bij Oog voor Ogen of Wessels Kaas & Noten in Den Hoorn.

Intocht Sinterklaas Schipluiden

Na de intocht in Den Hoorn varen de Sint en zijn Pieten door naar de intocht van Schipluiden. De botenstoet komt daar om 14.00 uur aan op de Singel. Vanaf de Singel loopt de Sint door naar het H.K. Pootplein, waar hij zijn traditionele toespraak op het bordes doet en checkt of alle Schipluidense kinderen dit jaar wel lief zijn geweest. Om 14.30 uur gaat de kindermiddag in de Dorpshoeve van start.

Intocht Sinterklaas Pijnacker

Je vindt Sinterklaas en zijn Pieten om 25 november tussen 11.00 en 15.00 uur ook in Pijnacker. Sint komt om 10.45 uur aan bij de RandstadRail halte Pijnacker-Zuid. Vervolgens rijdt Sinterklaas verder in zijn koets naar het Raadhuisplein. Dan is er tussen 12.00 en 12.30 uur een buitenprogramma met Sint en zijn Pieten in de hoofdrol. Daarna is er een wandeling door het centrum. Tussen 14.00 en 15.00 uur is er een afsluitend binnenprogramma voor kinderen tussen 4 en 9 jaar. Informatie over dit binnenprogramma volgt nog, houdt hiervoor deze Facebookpagina in de gaten.

Intocht Sinterklaas Delfgauw

In Delfgauw komt de Sint op zaterdag 25 november om 11.00 uur aan met zijn Pieten. De pakjestrein rijdt hier zoals elk jaar mee in de stoet. Om 11.00 uur start de optocht op het Saaymans Vaderplein. Via de Noordeindseweg, Zuideindseweg, Pauwmolen en de Kreekrug loopt de tocht naar het Gouden Rijderplein. Via de Noordeindseweg, Zuideindseweg, Pauwmolen en de Kreekrug loopt de stoet naar het Gouden Rijderplein. Om 11.45 uur verwelkomt loco-burgemeester J. van Staalduine de Sint daar. Vervolgens is er tot 12.30 uur een feestje met veel liedjes en dansjes in het WoZoCo.

adv.