Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intocht Delft: het weer wordt mwah maar dat boeit Sinterklaas niet

Door Jantine van den Hoven 18 november 2016

Het weer tijdens de intocht in Delft wordt mwah. Maar: of het nou regent of niet, Sinterklaas komt écht naar Delft. “En Sinterklaas doet niet aan een regenponcho of paraplu”, meldt organisator Herman Weyers.

Tijdens de intocht in Delft worden maar liefst 35.000 mensen verwacht. De intocht begint om 12.00 uur, dan vertrekt de Pakjesboot vanaf de Kolk. En superbelangrijk: de pepernoten liggen klaar.

De route van de intocht Delft

programma intocht sinterklaas
Foto: Sinterklaas in Delft

Het hele programma vind je hier.

Intochten in Delfgauw, Pijnacker, Schipluiden en Den Hoorn

Het is raar maar waar: Sinterklaas maakt zaterdag 19 november in meer plaatsen zijn intrede. Ook in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw en Pijnacker kun  je de Sint en zijn Pieten verwelkomen. Waar je precies moet zijn lees je in dit artikel.

Het weer tijdens de intocht

Toch altijd belangrijk tijdens de intocht: het weer. Zoals eerder gemeld maakt het de Sint niet uit wat voor weer het wordt. Hoewel hij zelf niet aan paraplu’s en poncho’s doet, kan het voor de wachtende mensen langs de kant toch wel handig zijn om aan regenbescherming te denken. Er wordt door Weeronline lichte regen voorspeld en het wordt maximaal een graad of 8 met weerkacht 4.

 

adv.