Op deze plekken sta je het best tijdens sinterklaasintocht 2018 in Delft

Door Iris Olsthoorn 21 november 2018

Alle Delftse kinderen en hun ouders zijn natuurlijk al hartstikke goed voorbereid op de komst van Sinterklaas naar Delft op zaterdag 24 november. Maar weet je ook al waar je tijdens de intocht het beste kan staan? We zetten het voor je op een rijtje. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Als je heel hard wilt zwaaien

Vind jouw kind het reuze spannend en wil hij of zij vooral gewoon heel hard zwaaien naar de Sint en Pieten? Dan kan je met ze langs het eerste deel van de route staan, wanneer de boot Delft in vaart. De boot komt aanvaren vanaf de Zuidkolk en vaart helemaal tot voorbij de Plantagebrug. Er is dus genoeg plek op de route. De boot is rond 12.15 uur bij de Zuidkolk en om 12.45 uur voorbij de Plantagebrug. 

Als je een rustig plekje zoekt

Vindt jouw kind de intocht leuk, maar wel een beetje te druk? Je kunt dan het beste in de Choorstraat, Hippolytusbuurt of de Voldersgracht gaan staan. Daar staan niet zoveel kinderen en krijg je persoonlijke aandacht van de pieten. De stoet is daar naar verwachting tussen 13.30 uur en 14.00 uur. Het tweede deel van de optocht, vlak na het optreden op de Markt, is meeste jaren ook wat rustiger.

Als je graag een liedje voor de Sint zingt

Heeft je kind al máánden lopen oefenen op sinterklaasliedjes? Dan kan je het beste naar de Markt. Daar wordt de Sint ontvangen door de burgemeester en worden er een heleboel liedjes gezongen voor de Goedheiligman. De Sint komt om 14.00 uur aan op de Markt. 

Als je de Sint een handje wilt geven

Als je kind Sinterklaas graag een handje wil schudden en een dansje wil wagen met de Pieten, kan je het beste naar de Beestenmarkt gaan. Op dit laatste onderdeel van de route kan je ook op de foto met de Sint. Hij zal hier om 15.00 uur arriveren. 

 Als je dichtbij wilt parkeren

Kom je om wat voor reden dan ook het liefst met de auto naar de sinterklaasintocht? Als je de bootintocht wilt bekijken, kan je het best parkeren in de Marktgarage bij de Koepoortbrug. Daar zie je rond 12.30 uur de boot aankomen en kan je rond 13.15 uur meelopen met de optocht. Je kunt ook in de Phoenixgarage parkeren, zodat je de optocht op de Oude Delft of de Hippolytusbuurt kunt bekijken.

Wil je de hele route weten, weten wat het weer wordt of meer informatie over de intochten in de omringende dorpen? Dat lees je allemaal in deze artikelen:

sinterklaasintocht delft 2018

Alles wat je wilt weten over sinterklaasintocht Delft 2018

Oneindig veel pepernoten, talloze pieten en natuurlijk Sinterklaas himself: zaterdag 24 november 201...
Intocht Sinterklaas den hoorn

Intocht Sinterklaas in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw en Pijnacker 2018

Sinterklaas zorgt op 24 november in Delft voor een gezellige, drukke intocht. Maar wie juist op zoek...

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.