Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dankzij deze Delftenaren is de sinterklaasintocht elk jaar een feestje

Door Ilse Zoutewelle 21 november 2019

Over een paar dagen komt die lieve goede Sint aan in Delft! Hij brengt tientallen pieten, kilo’s snoepgoed en een heleboel gezelligheid in de stad. Maar de intocht zou niet door kunnen gaan zonder de vrijwilligers die de intocht organiseren en sponsoren. Daarom zetten we hen in het zonnetje!*

We interviewden bijvoorbeeld hoofdpiet Gijs, die al 35 (!) jaar betrokken is bij de organisatie van de intocht. Maar ook Scouting Nautilus helpt een handje mee door hun boot uit te lenen. En wat dacht je van Sinterklaas himself? Herman Weyers is al maanden voor de intocht bezig om de boel te organiseren, samen met De Burgemeesters. In totaal werken er ruim 150 vrijwilligers mee.

Hulde voor deze helden

Dit zijn alle sponsoren en groepen die meewerken aan de intocht van Sinterklaas in Delft: Stichting Ondernemersfonds Delft, Gemeente Delft, Winkeliersvereniging De Klis, Jumbo Delft, Chocolaterie De Lelie, Picnic, AH Choorstraat, Rust Party Verhur, Slagerij Leo van Vliet, Gebakkraam Denies, ’t Fruithuisje, Leonidas Delft, Kloeg kledingverhuur, Tabaksspeciaalzaak Van Renssen, Howi Delft Jetski’s, Eetcafé het Koningshuys, Hotel de Plataan, Wines & Whiskies, Octatube, Royal Delft, Pietenband Glaz, Dancin’ Delft, Showkorps Jong Excelsior Delft, Twirlteam Colours, Pietenband Excelsior, Disco Herman, Politie Haaglanden en Scouting Nautilus.

Petje af voor deze helden!

via GIPHY

*Denk je nu: hee indebuurt, waar staat die #spon? Nou, dat is dit artikel dus niet. We zijn superblij dat deze ondernemers, groepen en vrijwilligers zich inzetten voor zo’n gezellig evenement in de stad. Daar besteden we graag aandacht aan!

Koop je sinterklaascadeaus lokaal

Wil je de lokale ondernemers bedanken? Haal je cadeautjes en snoepgoed dan bij hen in plaats van online. Ga voor je chocoladeletters bijvoorbeeld eens langs bij een Delftse chocolaterie en koop pepernoten, bankerletters en speculaas bij de bakker. Voor cadeautjes kun je onder andere bij deze winkels terecht:

groene vingers delft kerst

Bij deze 5 winkels koop je leuke cadeautjes

Is je moeder binnenkort jarig of zoek je een leuk presentje voor de feestdagen? In Delft heb je geno...
mini me delft

7 x leuke speelgoedwinkels in Delft

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor je kind? In Delft hebben we een heleboel fijne speelgoedzak...

adv.