Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nog 400 kilo strooigoed te gaan voor de intocht van Sinterklaas

Door Ilse Zoutewelle 10 november 2016

Er brak woensdag lichte paniek uit in Delft: de hoofdsponsor van de 600 kilo strooigoed die nodig is voor de intocht van Sinterklaas, stopt ermee. Maar we zijn nog niet eens 24 uur verder of de eerste 200 kilo is alweer bij elkaar gesponsord.

Zo kondigde Sasja van Jans Delft meteen aan wel te willen helpen: “Wij sponsoren 50 kilo kruidnootjes.” Maar ook Bakkerij Holtkamp en het Stads-Koffyhuis vonden het niet kunnen dat er geen strooigoed zou zijn bij de intocht van Sinterklaas. “We zagen het artikel op indebuurt en hebben Herman Weyers van Stichting Sinterklaas Delft meteen gebeld. We sponsoren ieder 75 kilo kruidnootjes”, vertelt Ferry van het Stads-Koffyhuis. “Want de Sinterklaasintocht moet gewoon door kunnen gaan, mét strooigoed erbij.”

Update: Van Loenen Horlogerie en Stadsuurwerkmaker doneert ook, zo reageert hij onder het bericht van indebuurt op Facebook. ” Ik heb Sinterklaas even gebeld en toegezegd dat ik 100 euro beschikbaar stel. Wie volgt? Strooipieten zonder strooigoed, dat kan toch niet!” Verder heeft ook Bakker Jaap zich gemeld. Wij als indebuurt vullen de rest aan.

Dat betekent dus dat we nog maar 400 kilo strooigoed te gaan hebben! Wie biedt?

adv.