Op deze plekken in Delft zijn vreugdevuren tijdens oud en nieuw 2018

Door Iris Olsthoorn 20 december 2018

Oliebollen, sterretjes én vreugdevuren: voor je het weet is het weer tijd voor oud & nieuw. Normaal is een groot open vuur natuurlijk hartstikke verboden, maar tijdens de jaarwisseling mag het op sommige plekken in Delft wel. 

De gemeente wijst ieder jaar plekken aan waar een groot vuur tijdens oud en nieuw legaal is. Ook dit jaar hebben ze weer drie plekken aangewezen: op de  Amazoneweg in Tanthof ter hoogte van de kruising met de Kalfjeslaan, op het grasveld bij het Koningsplein en aan de Brasserskade ter hoogte van de  Castrop Rauxellaan.

Niet zomaar doen

Voor wie nu denkt dat-ie eigenhandig zijn of haar kerstboom op een van deze plekken in de fik kan steken, heeft het mis. De gemeente stelt als eis dat er een betrouwbare organisatie verantwoordelijk is voor het vreugdevuur. Op de bovengenoemde plekken nemen de buurtbewoners ieder jaar het initiatief voor zo’n vreugdevuur.

Niet parkeren

Om het zo veilig mogelijk te houden, mag je op 31 december 2018 en 1 januari 2019 niet op deze plekken parkeren. Als het erg hard waait, kan het zijn dat de vreugdevuren worden afgelast op last van de brandweer.

Meer over oud en nieuw in Delft

vuurwerkshows delft

Vertel het maar: wat zijn de beste plekken om vuurwerk te kijken in Delft?

We kijken er weer naar uit: 1 januari, klokslag twaalf uur, het begin van 2019. Met enorm veel knall...
oud en nieuw delft uitgaan

Oud en nieuw in Delft 2018: dit zijn de leukste feestjes

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorpret. Dus zoeken jij en je vrienden nog een leuke NYE-...

adv.