Waarom je juist nu naar de fysiotherapeut moet gaan

Aangeboden door reaXion fysiotherapie Delft 9 januari 2017

Je zou denken dat het storm loopt bij de fysiotherapeut nu de behandelingen weer vergoed worden door de zorgverzekering, maar niets is minder waar. “Veel mensen zijn in december nog geweest en sparen hun behandelingen op voor het einde van het jaar”, vertelt Sjoerd van reaXion fysiotherapie. 

Maar erg verstandig om je bezoekje aan de fysio uit te stellen is het niet. “Klachten verergeren langzaam. Als mensen nog prima kunnen leven met hun klacht, stellen ze een afspraak liever uit”, vertelt Sjoerd. “Terwijl het juist slim is om je klacht zo snel mogelijk aan te pakken. Wanneer je met bijvoorbeeld stress-gerelateerde klachten als zere schouders of een pijnlijke rug blijft lopen, kan het zijn dat je na een paar maanden 10 behandelingen nodig hebt. Terwijl je nu prima af kunt met 2 behandelingen.” Uiteindelijk scheelt het je dus véél geld en tijd als je nu voor een behandeling gaat in plaats van over een half jaar.

Blessures

“Dit geldt trouwens niet alleen voor stress-gerelateerde klachten, maar ook voor blessures. Een keer een bal tegen je vinger doet nu misschien een beetje pijn. Maar het kan zijn dat je vinger over een half jaar helemaal stijf is en dan duurt het maanden voor je verbetering merkt.” Als je meteen gaat lijkt het misschien een klein pijntje, maar dat bespaart je veel ellende in de toekomst.

reaXion fysiotherapie Delft fysiotherapeuten

vandaag gesloten

Leeuwenstein 10, Delft

Bekijk meer:fysiotherapeuten