Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom iedereen zou moeten sporten met een personal trainer

Aangeboden door Switch for Life 11 februari 2020

Een personal trainer klinkt super luxe en onbetaalbaar. Toch is het volgens Olaf tegenwoordig niet meer alleen voor de rich and famous. Volgens Olaf van Switch For Life zou iedereen een personal trainer moeten hebben. We vertellen je waarom. 

1. Je krijgt professionele begeleiding

Olaf vertelt: “Ik let goed op de houding van mensen tijdens het sporten. Dit is heel belangrijk omdat zij anders blessures kunnen oplopen. Door de houding te corrigeren, komen blessures minder vaak voor.” Heb je een blessure? Ook dan kan Olaf je helpen. “We kunnen samen werken aan jouw herstel. Zo komt er elke week een dame van 89 bij mij sporten. Zij heeft een heupoperatie gehad en samen zorgen we ervoor dat ze weer fit wordt én ook blijft.”

2. Je werkt naar je persoonlijke doel toe

Olaf bespreekt van te voren of iemand een bepaald doel voor ogen heeft. “Dit is voor iedereen anders. Sommige mensen willen graag afvallen om in hun trouwjurk te passen, anderen willen graag meer spiermassa opbouwen.” Lekker even ontspannen kan ook een doel zijn. “Er komen een aantal ondernemers bij mij sporten, die denken de hele dag na. Zodra ze dan in de sportschool zijn, willen ze niet hoeven nadenken. Daar help ik ze bij door gerichte opdrachten te geven.”

3. Je wordt gemotiveerd

Sommige oefeningen zijn onwijs zwaar (ooit wel eens gesprongen met vijf kilo in je handen? Dat is dus écht pittig), maar Olaf laat je net dat stapje extra zetten. In je eentje doe je misschien tien herhalingen, Olaf motiveert je om er twintig te doen. “Ik haal je uit je comfortzone. Als ik zie dat je moe bent, zeg ik: kom op, nog eentje. Daardoor bereik je echt iets.”

4. Olaf daagt je elke training uit

De trainingen zijn altijd anders. “Ik heb heel veel oefeningen uit mijn hoofd geleerd en bedenk van te voren wat we ongeveer gaan doen. Maar niets staat vast, zodat ik het op het moment zelf nog kan aanpassen. Als iemand heel moe is, pas ik daar het schema op aan.” Ook koop Olaf regelmatig nieuwe tools om mee te trainen, waardoor je elke keer iets anders uitprobeert. “Daarmee hou ik variatie in de trainingen en wordt het nooit saai.”

Ben je enthousiast geworden en kun je niet wachten om met personal trainer Olaf aan de slag te gaan? Kom dan kennis maken en boek een gratis proefles.


Meer over Switch for Life ontdekken?

Switch for Life sportscholen

Gesloten08:30 - 21:00

Papsouwselaan 291, Delft

Bekijk meer:sportscholen

adv.