Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sanders laatste update uit China: thee, noedels en de Telegraaf

Aangeboden door Thee van Sander 7 juni 2016

Het zit er bijna op: woensdag vertrekt Sander uit China weer terug uit Nederland. Maar hij gaat natuurlijk niet weg zonder zijn laatste belevenissen met ons te delen.

Groene theeIk heb in totaal 126 gradaties thee geproefd en daar komen dinsdag nog een aantal bij. Zondag had ik even een dag rust en heb ik met een Taiwanees stel die ik hier heb leren kennen de Verboden Stad bezocht. Dat was indrukwekkend! Ik vond het erg leuk om oude gaiwans uit die tijd te zien (Chinese theepot).

Smoothies

Chinezen (en ik ook eigenlijk) houden van een ‘chewy’ structuur in gerechten waardoor er veel met zetmeel wordt gewerkt. Dat, in combinatie met rijst en noedels, zorgt ervoor dat ik in deze week tijd al aardig wat ben aangekomen. Alhoewel het eten érg lekker is (heel anders dan de Chinees in Nederland) ga ik thuis weer aan de smoothies.

Witte theeInspiratie

Overdag ben ik van ongeveer 9.00 – 18.00 uur aan het proeven. ’s Avonds ben ik druk aan het werk op de laptop. Ik ben een thuiscursus kwaliteitsherkenning thee aan het schrijven en ben altijd erg geïnspireerd als ik op reis ben. Daarna ga ik rond 20.00 uur eten bij een nieuwe eettent waar ik de plaatjes kan aanwijzen. In een echt restaurant zou ik niet weten hoe ik zou kunnen bestellen…

Sander in China
Aan de thee met Marcel Vink van de Telegraaf.

Telegraaf

Mijn verhalen op indebuurt hebben nog een onverwacht effect gehad! Door de tag ‘China’ zag Marcel Vink, de correspondent China voor de Telegraaf, dat ik zelf naar China ga om mijn thee in te kopen. Hij vond dat een leuk verhaal en woont ook in Beijing, dus wilde hij afspreken. En zo zat ik maandagmorgen aan de thee met Marcel!

Wachten

Maandag en dinsdag is het tijd om de financiën te regelen, mijn koffer in te pakken en het laatste cadeautje te geven voordat ik weer vertrek naar het vliegveld. Daarna staat mij nog maar één ding te doen: in Delft op mijn Chinese thee te gaan wachten!

Benieuwd naar de vorige verhalen van Sander? Die bekijk je hier en hier.


Meer over Thee van Sander ontdekken?

Thee van Sander speciaalzaken

Vandaag gesloten

Bagijnestraat 15, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.